Ford a prezentata caracteristicile si performantele celui mai economic model Focus.

Ford Focus ECOneticFord Focus ECOnetic vine cu modificari insemnate, dar si cu un nivel al consumul pe masura. Ford a pregatit un set de solutii care, implementate pe hatchback-ul de clasa compacta au dus la obtinerea unui consum mediu de doar 3,8 l/100 km.

Ford Focus ECOneticFocus ECOnetic afiseaza aceatsa valoare foarte buna fara a face rabat de la performante dinamice decente. Motorul este unul turbodiesel, de 1,6 litri care produce 109 CP sau 90 CP (este oferit in ambele versiuni) si 240 Nm. Emisiile de CO2 sunt la nivelul a 99 grame/km. Ford Focus ECOnetic este oferit in 2 versiuni de caroserie, cu 5 usi sau break. De asemenea, optional, hatchbach-ul poate fi echipat cu primul sistem Stop/Start de la Ford pentru gama europeana.

Ford Focus ECOneticCa si celelalte modele destinate obtinerii de consumuri record, Focus ECOnetic beneficiaza d eun sistem electric putin diferit, in sensul ca are in componenta recuperarea energiei dezvoltate la franare, energie care alimenteaza apoi sistemele masinii, motorul fiind astfel mai putin solicitat.

Ford Focus ECOneticModificarile mecanice inclus o garda la sol redusa cu 10 mm in fata si 8 mm in spate, dar si adoptarea unui ulei cu vascozitate redusa pentru transmisie, asta pe langa pneurile cu frecare redusa, Michelin Energy Saver.

Gama ECOnetic va fi disponibila incepand cu primele luni ale anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.