BMW a prezentat cea mai puternica versiune a roadsterului BMW Z4, modelul BMW Z4 sDrive35is fiind de fapt un "M" neoficial.

BMW Z4 sDrive35isConstructorul german BMW nu va mai oferi - se pare - o versiune M a celei de-a doua generatii a roadtser-ului Z4. Dar nici nu prea este nevoie, pentru ca, neoficial, noul Z4 M se numeste Z4 sDrive 35is si vine cu performante foarte bune.

BMW Z4 sDrive35isPana acum, cel mai puternic Z4 era echipat cu un motor cu 6 cilindri in linie, de 3 litri, biturbo, care furnizeaza 306 CP. Acum insa, cel mai puternic model al gamei Z4 dispune de acelasi motor, dar cu modificari care au facut posibila cresterea puterii de la 306 CP la 340 CP. Cuplul maxim a crescut de la 400 Nm la 450 Nm. Pentru scurte perioade de timp acesta poate ajunge la o valoare maxima de 500 Nm, datorita functiei Overboost.

Performantele dinamice au crescut, nu doar ca valori absolute, ci si prin prisma a ceea ce simte soferului unui Z4 sDrive35is. Puterea maxima este dezvoltata la aceeasi turatie de 5.800 rpm, iar cuplul maxima ajunge la valoarea maxima inca de la turatia de 1.400 rpm.

BMW Z4 sDrive35isMasina ajunge la 100 km/h in doar 4,8 secunde, cu 0,4 secunde mai repede decat versiunea cu acelasi motor, dar cu 306 CP si cu doar 0,1 secunde mai lent fata de un M5 de 507 CP. Viteza maxima a modelului Z4 sDrive35is este de 250 km/h. Cosumul este extrem de bun pentru acest nivel al performantelor, masina afisand un consum oficial de doar 9 litri/100 km. Cutia de viteze este una cu dublu ambreiaj si 7 trepte, iar in echiparea de serie este inclus si pachetul sport de la departamentul M, plus suspensia adaptiva creata tot de Motorsport.

BMW Z4 sDrive35isAceasta suspensie coboara garda la sol a masinii cu 10 mm si adapteaza reactiile amortizoarelor la drumul pe care se ruleaza si la stilul de condus adoptat de sofer. De exemplu, daca rotile fata trec peste o groapa sau o denivelare, suspensia rotilor spate este deja pregatita sa preia socul cat mai eficient dupa informatiile furnizate de senzorii suspensiei fata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.