Cel mai scump si cel mai exclusivist Aston produs vreodata a confirmat si pe circuitul de viteza.

Aston Martin One-77Aston Martin vorbeste de mult timp despre cel mai exclusivist model pe care il va lansa pe piata, noul One-77. Britanicii spun ca masina reprezinta cea mai pura esenta a marcii, iar designul superb si performantele excelente confirma acest lucru.

Aston Martin One-77Desi Aston a prezentata cu regularitate informatii depsre acest model, One-77 nu a iesit pe piata. Oricum asta e relativ, deoarece productia masinii va fi limitata la doar 77 de exemplare si doar cativa norocosi, dintre oamenii cu foarte multi bani - pretul va fi undeva la un milion de euro - se vor putea mandri cu cel mai exclusivist Aston.

Aston Martin One-77Deocamdata masina este in teste si se descurca de minune. Asta spun cei de la Aston, dupa ce, acum cateva zile, in timpul unor teste de viteza undeva in sudul Europei, One-77 a atins fara probleme o viteza maxima de 354,86 km/h. Teoretic, se poate si mai mult, pentru ca perfomanta a fost atinsa in conditii de vant. Este foarte posibil ca specificatiile finale ale masinii sa arate o viteza maxima putin mai mare, in conditiile in care britanicii nu se asteptau nici macar la viteza atinsa deja.

Aston Martin One-77Coupe-ul Aston este propulsat de un motor complet nou, V12, de 7,3 litri, a carui putere maxima este de peste 700 CP, in conditiile in care nu se utilizeaza supraalimentare. Motorul a fost dezvoltat de Aston si Cosworth, iar puterea maxima, in combinatie cu greutatea de doar 1,5 tone au facut posibile performante dinamice de exceptie. Acceleratia 0 - 100 km/h este estimata la 3,7 secunde.

One-77 va fi livrat norocosilor clienti incepand cu jumatatea anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.