Niponii vor prezenta, in India, un model low-cost, care va concura cu Dacia Logan.

Dacia Logan este de aproape 6 ani pe piata, dar in tot acest timp nimeni nu a reusit sa ofere o alternativa pentru acest model. Si nu este vorba de lipsa de interes pentru aceasta zona de pret, pentru ca Logan nu mai este deloc un produs consumat doar pe pietele in dezvoltare. Criza de pe piata auto a generat o explozie a vanzarilor si in vestul Europei. Iar acest lucru a atras atentia producatorilor mari.

Concurenti pentru Logan vor aparea sigur. Prima dovada, Toyota a dezvoltat deja un model low-cost, in zona de pret a modelului Logan, iar acesta va fi prezentat doar peste cateva zile.

Noul model se numeste Etios si va fi prezentat la salonul auto de la New Delhi. Dealtfel, productia se va desfasura in aceasta tara, vanzarile vor debuta mai intai in India, dar nu peste mult timp Toyota va extinde aria de vanzari a acestui model. Nici o poza nu a fost deocamdata aratata, ci doar teaser-ul video de mai sus. Insa, in scurt timp vom afla mai multe detalii despre acest model foarte important pe piata de mare volum.

Se spune ca masina va folosi tehnologie de la modelele mai vechi ale constructorului nipon, dar pentru a apstra pretul la cote cat mai mici vor fi facute concesii la capitolul calitate. De exemplu, se speculeaza ca insonorizarea nu va fi foarte buna, iar parbrizul va avea un singur stergator. Sunt amanunte fara prea mare importanta, dar sigur exista si alte aspecte de acest gen, care arata procuparea celor de la Toyota pentru un pret final cat mai tentant. Legat de pret, se apreciaza ca acesta va fi in jurul a 10.000 de dolari.

Toyota Etios

Etios ar urma sa fie disponibil cu un motor turbodiesel, de 1,4 litri si unul pe benzina, de 1,3 sau chiar 1,2 litri.

Sursa: WorldCarFans

UPDATE: Noua Toyota Etios a debutat la Salonul Auto de la New Delhi. Masina, care seamana putin cu Dacia Logan la nivelul farurilor, va fi oferita in versiune sedan si hatchback. Se poate opta intre doua propulsoare, unul de 1,2 litri si unul de 1,5 litri, ambele pe benzina.

Toyota Etios Spatiul interior generos a fost o prioritate, spun niponii, dar se asteapta materiale mai slabe calitativ. Bordul este minimalist, cu ceasurile amplasate central. Etios este acum la nivel de concept, spun cei de la Toyota. Oricum, caroseria va ramane la fel si pentru versiunea de serie, dar va disparea display-ul generos de pe consola.

Toyota EtiosEtios va fi produsa in India, tara va fi si principala piata de desfacere. masina va ajunge ulterior si pe pietele din China si America de Sus. Interesant este faptul ca cei de la Autocar afirma ca un oficial Toyota a spus ca Etios nu va fi oferit in Europa. Putin probabil sa fie asa, mai ales ca Logan a dovedit ca exista sanse reale in aceasta zona pentru modelele low-cost, iar niponii au lucrat 4 ani la Etios, deci nu au dezvoltat inca un model low-cost special pentru Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.