Nissan lanseaza un nou crossover, de data aceasta pentru oras, la Salonul Auto de la Geneva.

Noul Nissan Juke, prezentat deocamdata cu o fotografie teaser, este bazat pe conceptul Qazana pe care l-am putut vedea acum un an, la Salonul Auto de la Geneva. Nissan il descrie ca pe un crossover urban, care se integreaza in gama niponilor intre Note si Qashqai.

Mai mic decat Qashqai, dar tot cu alura de SUV, Juke isi propune sa atraga clientii tineri, dinamici, carora le plac SUV-urile, dar nu vad rostul unuia mai mare din cauza banilor si a faptului ca circula preponderent in oras. De asemenea, Juke isi propune sa atraga si clienti de hatchback-uri clasice, care vor ceva mai original.

Nissan Juke

Iar din poza prezentata de Nissan, ne dam seama ca Juke sta bine la capitolul originalitate. Dinamic, tineresc, dar cu un design care nu lasa loc decat extremele "imi place/nu-mi place".

Niponii au vrut sa creeze aceasta masina in urma unor studii de piata care le-au arata ca va avea succes, dar au fost motivati si de succesul lui Qashqai, care a inregistrat pana la acest moment vanzari de peste 500.000 exemplare.

Dealtfel, noul Juke va fi construit la aceeasi uzina (Sunderland, Marea Britanie) cu modelele Note, Qashqai si Qashqai +2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.