Dacia prezinta un nou clip video cu modelul Duster, de aceasta data unul din care ne putem face o idee despre SUV-ul romanesc in miscare.

Dacia DusterDacia Duster se apropie de debut, la Salonul Auto de la Geneva, iar Dacia ne prezinta pana atunci primul clip video care ne arata masina in miscare. Dealtfel, toata lumea asteapta debutul de la Geneva, pentru ca atunci vom avea o galerie foto completa si vom vedea in amanunt interiorul masinii, acesta fiind singurul aspect mai putin cunoscut la acest moment.

Chiar daca nu mizeaza pe un stil foarte avangardist, Duster este o masina moderna, bine proportionata, care va scutura clar ierarhiile in segmentul SUV din Romania si poate nu numai din Romania.


Imediat ce va fi lansat la Geneva, Duster va debuta pe pietele din Europa, iar Dacia mizeaza pe o cerere importanta nu doar pe pietele estice, ci si pe cele din Europa de Vest. SUV-ul Dacia va probabil foarte apreciat si in Romania, datorita preturilor cuprinse, cel mai probabil, intre 12.000 si 16.000 euro.

Dacia DusterDacia Duster va fi disponibil, in versiuni 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1,6 litri 16 supape si 110 CP precum si cu doua motoare diesel - 1,5 dCi de 85 CP si 1,5 dCi de 105 CP, cunoscute de pe modelele Logan, Sandero si mai multe masini produse de Renault. Sistemul de tractiune integrala provine de la Nissan si are 3 moduri de fuctionare, selectabile de la un buton plasat pe consola centrala.

Dacia DusterIn modul 4x2, tractiunea este pe o singura punte si este de preferat ca acesta sa fie folosit pe suprafete uscate, cu aderenta buna, pentru a reduce consumul de carburant. Cand se ruleaza pe suprafete cu aderenta scazuta, sau in off road usor, se recomanda cuplarea modului Auto, cand puterea este distribuita ambelor punti, dar in functie de aderenta fiecareia. Pentru conditii extreme va fi folosit modul 4x4 Lock, in aceasta situatie puetrea fiind distribuita in mod eggal celor doua punti. 4x4 Lock este recomandat doar conditiilor grele de rulare, la viteza redusa.

Chiar daca nu depaseste categoria SUV din punct de vedere al capacitatii in teren greu utilizarea off-road este posibila datorita unei garzi la sol inalte (de peste 200 mm) si a unor unghiuri de trecere importante (30° pentru unghiul de atac si de peste 35° pentru unghiul de degajare).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.