Mazda a prezentat primele informatii despre noua generatie Mazda5, debutul fiind programat pentru Salonul Auto de la Geneva.

Constructorul japonez aduca la Geneva noua generatie Mazda5, monovolumul fiind adresat familiilor cu un stil de viata activ, dar si cu pretentii in ceea ce priveste dinamica si stilul.

Mazda5Toate produsele Mazda sunt desenate intr-un stil ce inspira dinamism, iar noua Mazda5 nu face deloc exceptie, chiar daca - teoretic - nu amatorii de viteza formeaza publicul tinta. Masina urmeaza linia de design a noii Mazda3, dar vine cu proportii adaptate caroserie de monovolum. Evident, elementele centrale ale stilului sunt grilele mari ale partii frontale, dar se remarca si liniile pasionale ale partilor laterale, care pornesc din pasajele generos dimensionate ale rotilor fata.

Mazda5Partea din spate este conceputa in acelasi stil si difera mult de ceea ce vedem la generatia anterioara. Stopurile noii generatii nu mai sunt plasate la inaltime, pe montantii spate, ci mult mai jos, orizontal, cu o parte intanzandu-se pe laterale. Un "efect" foarte interesant este dat de faptul ca geamurile spate sunt negre si acopera montantul spate, astfel incat ai senzatia ca acesta nu exista.

Mazda5Interiorul a fost complet revizuit, cu o noua consola centrala si un nou tablou de bord, fomat din doua ceasuri individuale. Schimbatorul este plasat tot pe consola centrala, o alta solutie pastrata de la modelul anterior fiind cea a portierelor spate culisante, pentru un acces mai bun in habitaclul ce poate gazdui pana la 7 persoane.

Mazda5Niponii au anuntat deocamdata doar 2 motoare, unul pe benzina, de 2 litri, combinata cu sistem i-stop si cutie manuala cu 6 trepte si unul de 1,8 litri, tot pe benzina. Dupa lansarea de la Geneva, Mazda va face publice specificatiile complete ale masinii si este de asteptat sa se vorbeasca si de un turbodiesel in oferta de motorizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.