Mini arata noul Countryman, un crossover de stil, care completeaza gama Mini si ii adauga optiunea unui 4x4.

Mini a anuntat de mai mult timp crossover-ul Countryman, cu care spera sa atraga un nou segment de public si despre care spune ca umple golul dintre conceptul Mini de pana acum si categoria SUV-urilor de lifestyle.

Mini CountrymanCountryman este si primul Mini din gama dotat cu 4 usi, asa ca va raspunde nevoilor celor care apreciaza stilul Mini, dar au nevoie de mai mult spatiu. Masina este catalogata ca fiind un crossover urban, cu dimensiuni reduse si acelasi stil inconfundabil Mini. Dealtfel, linia estetica o urmareste fidel pe cea a modelelor cu 2 portiere, dar exista si numeroase diferente, legate mai mult de interpretare.

Mini CountrymanAlte blocuri optice si o grila fata ce da impresia de robustete, plus caroseria inaltata, cu pasajele rotilor subliniate sunt elemente care ii vor atrage pe cei pentru care stilul original trebuie neaparat sa fie o mare parte din masina in sine. Tot la capitolul care tine de aspectul practic, trebuie observat hayonul generos, Countryman fiind cel mai spatios Mini de pana acum.

Mini CountrymanInteriorul este in mare parte acelasi de la celelelate modele Mini, dar apar si mici diferente. Panourile usilor au fost redesenate, iar pozitionarea grilelor de aerisire este modificata acestea fiind plasate mai sus. Vitezometrul plasat central, integreaza in mijloc un afisaj digital. Countryman vine in echiparea standard cu 4 locuri, dar bancheta spate poate fi comandata si in 3 locuri, fara nici un cost suplimentar. Bancheta este rabatabila, astfel incat volumul portbagajului poate ajunge lde 350 de litri, la 1.170 de litri.

Mini CountrymanInca de la data lansarii vor fi disponibile 3 motoare pe benzina si doua turbodiesel, acestea acoperind o gama de puteri cuprinsa in intervalul 90 CP - 184 CP (Mini Cooper S Countryman). Pentru a minimiza consumul de carburant, masina este echipata cu sistem de recuperare a energiei dezvoltate la franare, sistem Stop/Start, indicator pentru schimbarea treptelor. Motoarele pe benzina pot fi comandate si cu o cutie automata cu 6 trepte, in locul celei manuale, tot cu 6 trepte, prezenta in echiparea standard.

Nici la capitolul siguranta activa nu este loc de reprosuri, Countryman fiind echipat standard cu DSC si DTC. Modelele Cooper S Countryman pot fi echipate cu sistem de tractiune integrala, numit All4, despre care cei de la Mini nu dau, deocamdata, detalii suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.