Aniversarea a 20 de ani de cand modelul MX-5 de la Mazda a inceput ascensiunea in inimile pasionatilor de roadstere este marcata de o editie speciala.

Mazda MX-5 Editie aniversaraMazda aniverseaza doua decenii de succes in domeniul roadstererelor prin lansarea in premiera in cadrul Salonului Auto de la Geneva a modelului aniversar Mazda MX-5 – 20 de ani. Acest model va avea o productie limitata de 2.000 de unitati, va fi disponibil doar in Europa si va aminti fanilor automobilelor sport de placerea de a conduce o decapotabila clasica. Noul model va fi echipat cu o editie speciala de placute aniversare pentru praguri, din otel inoxidabil, cu numere paneuropene (de la 1 la 2.000)

Bazat pe versiunea anterioara, echipat cu motorul de 1.8 litri cu soft top, acest model are un pachet exterior special integrand o grila, manere si faruri fascia cromate, alaturi de lumini de ceata cu aspect sidefat, jante de 17 inchi din aluminiu si logo-ul aniversar de 20 de ani. Poate fi comandat in trei culori – True Red, Crystal White Pearl si special pentru aceasta editie o noua culoare – Aurora Blue – cu elemente decorative de interior asortate. Pentru a spori sportivitatea si entuziasmul in condus a fost introdusa si o bara de rigidizare pentru suspensia fata.

Alaturi de editia speciala Mazda MX-5, la Geneva va fi prezentata in premiera si noua Mazda5. Acest autoturism de familie va oferi europenilor:
Mazda5• Un design deosebit ce o va diferentia de celelalte autoturisme din segmnetul C-MAV
• Un motor nou pe benzina de 2.0 litri echipat cu sistemul i-STOP care reuseste sa obtina reducerea cu aproximativ 15% a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0 litri pe care il inlocuieste
• Flexibilitate crescuta in interior datorita spatiului suficient pentru 7 pesoane, sistemului Krakuri si a usilor spate glisante

Mazda SkyDe asemenea, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Mazda va sublinia eforturile continue privind mediul inconjurator prin intermediul premierei europene a conceptului de generatie viitoare SKY – incluzand motorul SKY-G pe benzina si SKY-D diesel si transmisia automata Mazda Sky-Drive – programate pentru lansare globala in 2011. Aceste noi produse reprezinta tehnologii de generatie viitoare ce vor aduce o contributie majora la reducerea consumului de combustibil pana la 30% in 2015, si anume:
• Motorul SKY-G pe benzina va folosi cu 15% mai putin combustibil fata de motorul anterior de 2.0l si va fi la fel de eficient ca si cel de 2.2l diesel.
• Motorul SKY-D diesel va imbunatati consumul cu 20% in comparatie cu actualul motor Mazda 2.2l diesel.
• Transmia automata va imbunatati economia de combustibil cu 5% si va fi perfect compatibil pentru motoarele SKY ce ofera senzatia de schimbare a vitezelor ca o transmisie cu dublu ambreiaj.

Mazda6 faceliftSi noua Mazda6 facelift va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva. Aceasta versiune noua dezvolta punctele forte pentru care Mazda6 este cunoscuta si introduce:
• Pentru sportivitate crescuta si o indentitate premium, poate fi observat un design nou al farurilor din fata si din spate
• gama de trenuri de rulare ce aliniaza 6 motoare noi – incluzand trei derivate ale motorului turbo diesel de 2.2l si un nou motor 2.0l DISI pe benzina, toate mai economice si cu emisii mai scazute
• transmisie automata in 5 trepte dezvoltata in special pentru motorul DISI pe benzina pentru a asigura o accelerare optima si economie de combustibil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.