Volkswagen arata modelul Polo GTI inaintea debutului de la Geneva.

VW Polo GTINoua generatie Polo a placut foarte mult publicului, inca de la primele poze, dar pasionatii de hothatch-uri asteptau cu nerabdare versiunea GTI, modelul sport promitand performante interesante. Germanii au facut o treaba buna la nivelul designului, GTI-ul diferentiindu-se de modelul normal prin faruri pe fond negru, cu linie de LED-uri pentru lumina pe timp de zi si spoiler ornat cu plasa. Spatele vine cu un spoiler relativ discret si doua iesiri cromate ale esapamentului.

VW Polo GTIMotorul este cel de 1,4 litri TSI, cu turbina si compresor mecanic, care produce 180 CP si 250 Nm intre 2.000 rpm si 4.500 rpm. Avand in vedere ca masina cantareste putin peste 1,1 tone, performantele dinamice sunt foarte bune. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 6,9 secunde, iar viteza maxima este de 228 km/h. Cilindreea redusa ajuta la obtinerea unui consum mediu oficial de 6 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 139 grame/km.

VW Polo GTI

Transmisia este asigurata de o cutie de viteze DSG cu 7 trepte, iar germanii ofera si diferentialul aublocabil XDS, acelasi de pe modelele sportive de la Seat.
Noul Polo GTI va debuta pe piata europeana imediat dupa Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc saptamana viitoare.

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.