Audi a "scapat" pe Internet un set de poze cu noul RS5, cel mai puternic model al gamei A5.

Audi RS5Unul dintre cele mai apreciate modele Audi, A5, a primit in sfarsit cea mai puternica motorizare, cea care ii va permite sa se bata de la egal la egal cu rivalul BMW M3. Noul Audi RS5 a fost dezvaluit, deocamdata neoficial, prin intermediul unei galerii foto postate pe internet, dar urmeaza debutul oficial, cu informatii complete, la Salonul Auto de la Geneva.

Audi RS5Deocamdata putem vedea designul noului Audi RS5 si este vorba de unul asteptat de fanii Audi. Grila frontala foarte mare, prize de aer supradimensionate pentru racirea discurilor de frana ale puntii fata, logo-uri nu chiar discrete si un spate dominat de cele doua iesiri mari ale esapamentului.

Audi RS5Interiorul nu vine cu nimic nou fata de ceea ce stim deja de la modelele sportive de la Audi. Aranjare impecabila, multe comenzi, probabil un nivel de calitate exemplar, dar - surprinzator - in poze nu vedem volanul aplatizat in partea inferioara, caracteristic modelelor sport, ci unul normal.

Audi RS5Nu se stie nimic referitor la motorizarea de sub capota masinii. Cu toate acestea, daca ne gandim ca actualul model S5 vine cu un propulsor V8, de 4,2 litri si 354 CP, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,1 secunde, putem presupune ca noul RS5 va beneficia de o versiune si mai potenta a acestui motor. Sigur, exista si varianta ca Audi RS5 sa fie echipat cu un V6 biturbo, germanii fiinc concentrati in ultimul timp pe reducerea cilindreei, scopul fiind performante foarte bune, dar consum si emisii reduse de noxe.

Audi RS5In orice caz, puterea motorului noului Audi RS5 va fi de peste 400 CP, probabil undeva intre 420 CP si 480 CP. Este aproape sigur ca masina va dezvolta o putere mai mare decat actualul BMW M3, principalul concurent, motorizat de un V8 aspirat, de 4 litri si 420 CP.

Sursa: WorldCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.