Lexus a prezentat primul model compact al marcii, unul hibrid, cu care vrea sa intre in segmentul dominat de BMW Seria 1 si Audi A3.

Lexus CT 200hLexus a facut miscarea pe care o astepta toata lumea si a intrat in segmentul premium al clasei compacte. Nu oricum, ci cu un model hibrid. Masina se numeste CT 200h si va concura cu modelele compacte Seria 1 si A3, de la BMW si Audi.

Lexus CT 200hCT 200h pastreaza imaginea modelelor mai mari ale gamei Lexus, la partea frontala, iar spatele nu iese nici el din tipare, desi forma stopurilor si cea a lunetei fac usor de identificat cel mai mic model Lexus. Interiorul promite materiale si finisari la nivelul unei masini premium, iar comenzile, desi nu aglomerate, seamana cu executia riguroasa prezenta la masinile germane.

Spatiul interior este printre cele mai mari din clasa, spun niponii, iar portbagajul ofera un volum de 345 de litri, ce poate fi extins pana la 700 de litri prin rabatarea banchetei spate.

Lexus CT 200hLexus CT 200h este echipat cu un motor pe benzina de 1,8 litri, combinat cu unul electric. Japonezii nu spun deocamdata care este nivelul puterii acestui ansamblu, dar putem banui ca este putin mai mare decat a celui prezent pe actuala generatie Toyota Prius.

Lexus CT 200hTractiunea este pe puntea fata si chiar daca avem de-a face cu un model hibrid dedicat, soferul poate alege cum vrea sa ruleze masina. Exista 4 moduri ce pot fi selectate: Eco si Normal, pentru majoritatea timpului, Sport cand ecologia este lasata deoparte si se pune accent pe dinamica.

Lexus CT 200hExista si modul EV cand se poate rula doar pe baza motorului electric, atunci cand nivelul de incarcare a bateriilor permite acest lucru. In acest caz, nu exista emisii de nici un fel, dar autonomia acestui mod de rulare este extrem de redusa. Doar 2 kilometri poate rula Lexus CT 200h cu propulsie strict electrica, la o viteza maxima de 45 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.