Dacia Duster isi face intrarea oficiala pe piata in cadrul Salonului Auto de la Geneva. La un pret imbatabil!

Dacia DusterDacia scutura segmentul SUV-urilor compacte anuntand un pret de 10.500 euro (TVA inclus) pentru versiunea 4x2 si 12.300 euro (TVA inclus) pentru modelul 4x4. Aproape nimeni nu se astepta la preturi atat de mici, speculatiile de pana cum variind pe la 14.000 euro pentru modelul cu tractiune integrala.

SUV-ul Dacia a debutat la Geneva si poate fi comandat oficial de astazi, la toti dealerii Dacia.

Dacia DusterMasina are o lungime de 4,31 metri, fiind comparabila din acest punct de vedere cu Renault Megane, iar greutatea este foarte redusa: de la 1.160 kg pentru modelul 4x2 si 1.250 kg pentru versiunile 4x4. Platforma tehnica este cea a modelului Logan, dar puntea spate provine de la Nissan, pentru a acomoda tractiunea integrala.

Dacia DusterAlte premiere pentru acest model constau in faptul ca se ofera (optional) ESC (sistem electronic de stabilitate), ASR (control de tractiune), dar si sistemul CSV care previne subvirarea. De asemenea, tot optional, poate fi comandata si tapiterie din piele.

Dacia DusterDacia Duster este disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP precum si cu doua motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP. Cutia de viteze este manuala, cu 6 trepte, iar transmisia are 3 programe de lucru:
- 4x2, cand se ruleaza pe suprafete buna, cu aderenta buna, pentru a reduce consumul de combustibil
- Auto, caz in care puterea este distribuita celor doua punti in funtie de aderenta, dupa indicatiile unui sistem electronic.
- 4x4 Lock, in acest caz puterea fiind distribuita in mod egal celor doua punti, acesta fiind modul utilizat pentru conditiile grele de rulare.

Duster se preteaza drumurilor greu accesibile si datorita garzii la sol de 210 mm, dar si unghiului de atac (30 de grade) si celui de degajare (36 de grade).

Cum vi se par preturile noii Dacia Duster? Va asteptati la aceste valori?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.