Constructorul francez a acceptat provocarea unei reviste de lifestyle si a prezentat noul GQ by Citroen.

GQ by CitroenConceptul GQ by Citroen a luat nastere din colaborarea constructorului francez cu celebra revista de lifestyle masculin din Marea Britanie. S-a vrut crearea unei masini care sa reprezinte barbatul actual, puternic, calm si plin de rafinament.

GQ by CitroenCeea ce a iesit arata foarte bine, GQ by Citroen fiind unul din acele concepte la care te astepti de la Citroen, mai ales dupa ce francezii au impresionat cu ultimele lor concepte. O masina care arata foarte bine, dar care nu va imprumuta decat unele detalii modelelor de serie viitoare.

GQ by CitroenCum zilele noastre sunt dominate de conceptul ECO, GQ by Citroen nu putea fi decat o masina eco. Cu tehnologie hibrida, conceptul foloseste un motor cu ardere interna, de 1,6 litri, cu 4 cilindri, cuplat la unul electric, bateriile putand fi incarcate fie de motorul clasic, fie de la prizele obisnuite. Cum GQ by Citroen este mai mult un concept de design, francezii nu insista pe caracteristicele propulsoarelor. Nu se comunica ce putere dezvolta, dar ni se spune ca masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde, atinge o viteza maxima de 250 km/h si emite 80 grame de CO2/km.

GQ by CitroenGQ by Citroen face parte din clasa GT-urilor, masinile de acest gen fiind considerate intr-o clasa aparte fata de celelalte. Asta pentru ca GT-urile sunt masini pasionale, foarte puternice, dar in asa fel incat sa se potriveasca mai bine calatoriilor lungi, rapide, decat circuitelor de curse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.