BMW a prezentat varianta cu ampatament marit a noului Seria 5, aceasta versiune fiind destinata pietei chineze.

BMW Seria 5 LWBPiata din China are un specific anume, mai greu de inteles pentru europeni. Chinezii prefera masinile premium putin mai mari decat versiunile europene si pentru ca China este una dintre principalele piete ale producatorilor, acestia se conformeaza. Atat Audi cat si BMW produc versiuni cu ampatament marit pentru A6 si Seria 5, versiuni dedicate strict pietei chineze.

La putin timp dupa lansarea noii generatii Seria 5, bavarezii au dezvoltat si versiunea "lunga" a acestui model, Seria 5 LWB fiind produsa in China, cu mai multi furnizori locali.

BMW Seria 5 LWBMasina dedicata chinezilor doritori de spatiu suplimentar are un ampatament cu 14 cm mai mare decat modelul normal, iar spatiul obtinut astfel a fost directionat in special la nivelul locurilor din spate. Lungimea totala a masinii a ajuns la 5.038 mm. Bineinteles ca interiorul este ornat, in functie de versiune, cu tot ce poate oferi BMW in materie de confort si infotainment.

BMW Seria 5 LWBClientii chinezi nu prea gusta motorizarile diesel, asa ca Seria 5 LWB este oferit cu 3 propurlsoare pe benzina, toate fiind cu 6 cilindri in linie. Cel mai mic motor, montat pe versiunea 523Li este unul de 2,5 litri, puterea maxima fiind de 204 CP. Urmeaza un propulsor de 3 litri si 258 CP pe modelul 528Li, iar cea mai mare motorizare disponibil aeste cea de 3 litri, biturbo, cu 306 CP de pe modelul 535Li.

BMW Seria 5 LWB


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.