BMW pregateste noua generatie X3 pentru lansarea oficiala din toamna. Pana atunci, bavarezii ne arata poze cu masina camuflata.

BMW X3 BMW a dezvoltat o tehnica aparte pentru prezentarea noilor SUV-uri din gama. A aplicat-o si la lansarea modelului X1, iar acum si la lansarea noii generatii X3. Masina este gata pentru prezentarea oficiala, care va avea loc in toamna, la Salonul Auto de la Paris, dar pana atunci BMW ne dezvaluie niste fotografii teaser, din care putem intelege cateva detalii despre noul SUV al bavarezilor.

BMW X3 Masina, asa cum o vedeti in galeria foto, camuflata, a fost condusa de cativa reprezentanti ai unor publicatii de specialitate. Desi BMW nu comunica nimic oficial deocamdata, Autocar spune ca masina are la baza platforma tehnica a Seriei 3 si este cu 83 mm mai lunga si cu 40 mm mai inalta. Asta desi, asa cum se vede si din pozele comparative (vezi galeria foto) noul X3 are garda la sol ceva mai mica decat cea a primei generatii.

Si ampatamentul a crescut, ceea ce inseamna mai mult spatiu interior, iar capacitatea portbagajului ajunge la 560 de litri. Cu toate ca este mai mare cam la orice capitol, noul X3 va fi putin mai usor decat predecesorul sau.

BMW X3 La nivel de design se observa ca noul X3 nu va fi la fel de "jucat" ca modelul X1, pentru ca tinta acestui model sunt clientii traditionali de BMW, ceva mai conservatori din acest punct de vedere. Pe de alta parte, stopurile par a fi inspirate de cele ale lui X1, doar ca vor fi ceva mai clasice.

BMW X3 La nivel de propulsoare este de asteptat ca noul X3 sa mizeze pe unitatile deja cunoscute. Pentru cei ce prefera benzina va fi disponibil motorul de 3 litri cu 278 CP pentru modelul xDrive28i si cel de 3 litri, dar biturbo, cu 306 CP (xDrive35i). La capitolul diesel va fi disponibil motorul de 2 litri si 184 CP (xDrive20d) si cel de 3 litri si 245 CP (xDrive3d). Bineinteles ca se va putea conta si pe dieselul de 2 litri si 204 CP. Jurnalistii de la WorldCarFans spun ca toate modelele vor fi disponibile, in echiparea standard, cu cutia de viteze automata cu 8 trepte, cu exceptia motorului de 2 litri si 184 CP care va fi cuplat la o cutie manuala cu 6 trepte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.