Auto 2 Iulie 2010 00:05
Mercedes ofera o editie speciala a modelului C 63 AMG, care produce 520 CP.

Editiile speciale sunt "devorate" de pasionati, iar constructorii apeleaza la ele nu pentru bani in plus - desi sunt mai scumpe - ci pentru imagine. Clientii care reusesc sa cumpere o asemenea masina o fac pentru faptul ca este rara, iar in cazul multor masini premium si mai puternica decat cea de serie.

Mercedes nu sta deloc rau la capitolul "sport" in clasa medie, pentru ca modelul C 63 AMG bate rivalul traditional - BMW M3 - din punct de vedere al puterii. Cu toate acestea, nemtii isi arata "muschii" si propun o versiune si mai puternica a acestui model, una care va fi produsa in doar 20 de exemplare, destinate pietei din Marea Britanie.

Modelul se numeste C-Klasse DR 520 si vine cu un upgrade serios de putere. Motorul V8 de 6,2 litri, aspirat, produce acum 520 CP si 650 Nm, valori mai bune decat ale deja puternicului C 63 AMG. Diferenta este de 60 CP si 50 Nm, suficient cat sa imbunatateasca performantele dinamice. C-Klasse DR 520 ajunge la 100 km/h in 4,1 secunde (fata de 4,5 secunde pentru modelul standard C 63 AMG), iar limitarea electronica a vitezei maxime a fost inlaturata, astfel ca masina ajunge la 300 km/h.

Pentru a obtine acest plus de putere, inginerii au montat pistoane forjate, biele mai rezistente si vibrochen nou. Totul a fost completat cu o remapare a calculatorului de bord si sistem d efranare special, de la AMG.

Interiorul este ornat cu tapiterie Alcantara, cusaturi rosii si emblema "DR 520" pentru a evidentia faptul ca este un model special.

C-Klasse DR 520 costa cu aproape 12.000 euro mai mult decat modelul C 63 AMG, pretul fiind de circa 76.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.