Audi intra in segmentul coupe-urilor cu 4 usi cu noul A7 Sportback, care va concura direct cu initiatorul segmentului, Mercedes CLS.

Audi a prezentat aseara mult asteptatul A7 Sportback, modelul cu care germanii intra in segmentul coupe-urilor cu 4 usi. Este o nisa care a prins foarte mult in ultimii ani, dupa ce Mercedes a deschis-o cu modelul CLS. In vreme ce Mercedes se pregateste de a doua generatie CLS, Audi vine cu A7 Sportback, model pe care il descrie ca fiind o combinatie intre liniile emotionale ale unui coupe, prestigiul unei limuzine si aspectul practic al unui break.

Audi A7 SportbackA7 Sportback pastreaza in mare parte liniile conceptului Sportback prezentat in 2009 la Detroit, dar vine cu schimbari la nivelul detaliilor. Daca partea frontala nu iese din tiparele Audi, mizand pe grila mare si farurile cu celebra linie de LED-uri, spatele are un design cu totul nou.

Fara indoiala ca linia spatelui va genera discutii controversate, pentru ca este una care nu seamana cu cea clasica de la CLS. Audi a preferat un spate foarte plonjat, linia plafonului continuand in jos pana la extremitatea masinii. Astfel, nu exista o suprafata delimitata la nivel vizual pentru capota. Doar o coborare continua a plafonului, A7 Sportback avand de fapt un hayon.

Audi A7 SportbackNu exista surprize estetice la interior, dar probabil ca acesta nu dezamageste. Marea majoritate a pasionatilor de masini sunt de acord ca Audi face niste interioare de exceptie.

Deocamdata, A7 Sportback mizeaza doar pe propulsoare V6, unele foarte eficiente. Mai tarziu insa, vor aparea si V8-urile, cu cata mai mult cu cat germanii vor lansa si versiunile S7 si RS7.

Se ofera la momentul lansarii 4 motoare V6, doua pe benzina si doua turbodiesel. Continuarea pe Motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.