Lotus nu va mai insemna doar masini mici si foarte perfomante datorita greutatii reduse. Noul Elite se va putea bate de la egal la egal cu Ferrari.

Ce stiati pana acum de Lotus? Ca fac unele dintre cele mai tari masini sport din lume, nu? Nu ca ar fi cele mai puternice, nici cele mai performante. Dar cu siguranta unele dintre cele mai manevrabile. In ultimii multi ani Lotus a mizat pe Elise si, recent, pe Evora. Masini sport (foarte mici) dotate cu motoare Toyota nu mari si nici extraordinar de puternice.

In schimb, masinile fiind foarte usoare, cu sasiu foarte bine conceput, tractiune spate, accelereaza aproape ca un supercar pana la 100 km/h. Plus ca adevaratul deliciu consta in manevrabilitate. Reactii mecanice, pure si control instinctiv.

Dar Lotus vrea si altceva. Si nu arata deloc rau ce vor britanicii.
In poze vedeti noul model Elite, un supercar care ar putea sta fara probleme langa Ferrari si Lamborghini din punct de vedere al performantelor dinamice. Desi nu este chiar mare, noul coupe supersport intra in liga “greilor”, cu un motor cum Lotus n-a mai cunoscut demult. Un V8 de 5 litri, care ar urma sa produca 620 CP. Nu este al lor si – cu toate ca n-o spun explicit – provine de la Lexus IS-F.

Inca nu s-au stabilit toate detaliile si ar putea aparea modificari de design si la nivelul performantelor, dar britanicii estimeaza acceleratia... continuarea si mai multe poze pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.