Opel Ampera, poate cea mai buna masina ecologica actuala, va debuta in Europa anul viitor. Dar va avea succes, la pretul anuntat de constructor?

Eu consider masina asta ca fiind cea mai convenabila (din punct de vedere tehnica) daca vrei sa conduci o masina electrica. Nu este chiar pur electrica, pentru care are un motor conventional, despre care se spune ca nu propulseaza masina, ci are doar rol de generator, incarca bateriile.

Deci propulsia este electrica, dar sistemul este hibrid. Asa ca expresia folosita pentru a o descrie este “masina electrica cu autonomie extinsa”

Avantajul fata de o masina electrica este ca nu stai cu teama ca ai putea ramane in drum, fara energie, iar avantajul fata de hibrizi este ca ajunge la un nivel de consum foarte mic (chiar deloc, daca nu depasesti, in oras, autonomia furnizata de baterii).

Spuneam de pret… masina va debuta in Europa anul viitor, iar pretul de baza, fara TVA, este de 36.050 euro. Deci in Romania, cu TVA de 24%, pretul ar fi de 44.702 euro. Este insa foarte posibil sa difere putin de aceasta valoare, pentru ca nivelurile de echipare sunt adaptate in functie de piata.

Pare mult si chiar este destul de mult. Sa vedem insa daca nu cumva caracteristicile tehnice mai indulcesc acest pret.

Ampera are un motor electric care asigura propulsia tot timpul, la orice viteza. In primii 40 pana la 80 km, doar motorul... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.