Noul Mercedes SLK arata mult mai bine decat predecesorul sau si vine cu o gama de motoare cu pana la 25% mai economice.

Mercedes a prezentat noua generatie a roadsterului SLK. Noul model reprezinta a treia generatie SLK si vine, spun nemtii, cu imbunatatiri serioase la toate capitolele.

Sa luam designul, de exemplu. Unul reusit, mai ales cel al partii frontale.
Daca generatia anterioara mi s-a parut intotdeauna putin cam prea feminina, noul model nu mai pare deloc asa. E mai matur, mai impunator, mai agresiv. E adevarat ca farurile si grila proeminenta imi aduc aminte de cele de la BMW Gran Coupe, dar nu e vorba de inspiratie. Pur si simplu Mercedes a vrut s afaca noul SLK putin mai agresiv. Noul design aduce si beneficii legate de aerodinamica, coeficientul aerodinamic fiind de 0,30 (fata de 0,32 la vechiul model).

Spatele nu-mi place la fel de mult, din cauza stopurilor, in primul rand. Le-as fi vazut ceva mai inspirate, mai deosebite, dar ele par banale. De asemenea, mi se pare o discrepanta sesizabila intre agresivitatea partii frontale si rotunjimile prea cuminti ale spatelui.

Interiorul este insa foarte-foarte inspirat.
Da, la prima vedere pare unul nu foarte... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.