Noul Pagani Huayra va fi printre cele mai performante masini din lume, dar si una dintre cele mai scumpe, peste 1.000.000 euro!

In sfarsit, dupa o gramada de teasere, Pagani a prezentat noul model Huayra, bolidul care inlocuieste mai vechiul, dar ultraperformanul model Zonda.

Pagani a inceput dezvoltarea inca din 2003, la 4 ani dupa ce modelul Zonda fusese lansat.
Atunci acest gen de bolizi erau pe val, nimeni nu-si imagina vreo criza. Pagani a vrut sa fie ceva exceptional, astfel incat au lucrat multi ani la acest proiect. Probabil trebuia lansat ceva mai devreme, dar climatul economic i-a intarziat. In plus, se pare ca au fost multumiti de vanzarile modelului Zonda, produs in mai multe versiuni, dar in doar cateva sute de exemplare.

Acum insa, Pagani a finalizat noul model, pe care l-a botezat Huayra, numele zeului vantului care domina inaltimile Anzilor. Iar masina pare una absolut fenomenala, la lecturarea fisei tehnice. In aceea ce priveste designul, o recunosti imediat ca fiind un Pagani, iar portierele gullwing sunt de mare efect. Nu mai spun faptul ca toata caroseria si platforma tehnica este facuta fara a se tine seama de costuri (fibra de carbon, titan), pentru a fi cat mai usoara. Greutatea, fara lichide, este de 1.350 kg.

Interiorul este inconfundabil. Pe mine ma socheaza ingramadeala de suprafete si elemente care formeaza... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.