Amatorii masinilor de clasa mica au acum la dispozitie o noua optiune. Vine din Japonia si arata chiar bine.

Dupa ce am admirat-o la SIAB, noua Mazda2 e prezenta acum in showroom-uri si are si o lista de preturi care merita studiata.
Vechea generatie n-a fost deloc un succes de design si asta s-a vazut in cifrele de vanzari, atat in Romania cat si pe plan mondial. Noul model este insa cu totul altceva. S-a renuntat la forma de monovolum in favoarea uneia clasice, de hatchback, care este creionata dinamic si in pas cu tendintele actuale. La urma urmei, chiar daca este o masina de oras nu inseamna ca nu trebuie sa afiseze dinamism.

Mazda2 este disponibila in trei variante de motorizare, deocamdata fara vreun propulsor diesel in oferta.

Mazda2, disponibila in Romania la sub 10000 de euroMotorul de baza este unul de 1,3 litri care dezvolta 75 CP/6.000 rpm. Acesta permite atingerea unei viteze maxime de 168 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 14 secunde, in conditiile unui consum urban de 6,9 l/100 km. Echipate cu acest motor si in versiunea de baza (CE), masina costa 9.990 euro, cu toate taxele incluse. Nivelul de echipare CE include, printre altele: doua airbag-uri, oglinzi reglabile electric, servodirectie, ABS+EBD, scaun sofer reglabil pe inaltime, preinstalare audio cu doua difuzoare si inchidere centralizata cu telecomanda.
Daca vreti geamuri electrice fata si aer conditionat trebuie sa comandati versiunea CE Pro, care costa 10.790 euro, cu toate taxele. Daca vreti si mai mult, trebuie sa studiati lista de dotari ale unor variante de echipare mai bogate si mai scumpe.

Mazda2, disponibila in Romania la sub 10000 de euro
Motorul de 1,3 litri este oferit si in versiunea de 86 CP, cu acest propulsor Mazda2 fiind capabila de o viteza maxima de 172 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 12,9 secunde. Pentru acest motor, pretul incepe de la 12.190 de euro (cu toate taxele), dar si nivelul de echipare este mai bun.

Mazda2, disponibila in Romania la sub 10000 de euro
Cel mai puternic motor pentru care puteti opta este cel de 1,5 litri, pe benzina, care dezvolta 103 CP, permite atingerea a 188 km/h si a unei acceleratii 0-100 km/h in 10,4 secunde. Cu acest motor masina este oferita intr-o singura varianta de echipare, care cuprinde cam tot ce ti-ai putea dori la o masina de oras si costa 14.590 euro (cu toate taxele).

Mazda2, disponibila in Romania la sub 10000 de euro
In curand va fi disponibil si un turbodiesel de 1.4 litri, care dezvolta 68 CP ( acelasi TDCi disponibil si pe Ford Fiesta).. Acest propulsor afiseaza un consum urban de 5,3 litri/100 km si permite o acceleratie 0-100 km/h in 15,5 secunde.

Daca va intereseaza o masina de clasa mica e bine ca, pe langa oferta pentru Mazda2, sa studiati si ofertele pentru Opel Corsa, Fiat Grande Punto, Peugeot 207 si Skoda Fabia, acestea fiind modele care si-au innoit relativ recent generatia.

Comunitatea SOTTO
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea SOTTO!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.