Dodge a prezentat cea mai puternica versiune a uneia dintre cele mai iubite muscle-car-uri: Challenger SRT8.

Mandria americanilor: Dodge Challenger SRT8Cum pasionatii de masini sport din Europa asteapta lansarea unei noi generatii de BMW M3, sau cum asteapta niponii un nou Skyline GT-R, asa asteapta americanii un nou SRT8. Iar daca e vorba de un Challenger e si mai bine.

Multi dintre americanii care au prins Challenger-ul in perioada lui de glorie sunt acum in drum spre varsta a treia si au suspinat in ultimul timp dupa un muscle car adevarat, asta daca nu si-au pastrat vechile modele in garaj. Asteptarea s-a terminat insa, fie ca e vorba de cei din vechea garda fie ca e vorba de tinerii ce au mostenit pasiunea pentru acest gen de masini. Sigur, exista de mai multi ani noul Mustang, foarte apreciat in State, dar putina concurenta nu strica deloc. Pana va debuta si noul Camaro, legea o fac Mustang, Charger si Challenger.

Mandria americanilor: Dodge Challenger SRT8Noul Challenger tocmai a fost lansat in cea mai puternica versiune a sa - SRT8. Asta inseamna ca sub capota este un V8 Hemi, de 6,1 litri, care produce 425 CP si 570 Nm, suficient cat sa accelereze de la 0 la 60 de mile/ora (0-96 km/h) in aproximativ 5 secunde. Viteza maxima nu e precizata, dar acest aspect nu-i intereseaza foarte mult pe americani. Ce-i intereseaza, in schimb, e timpul pe sfertul de mila, iar Challenger face asta in ceva mai putin de 14 secunde.

Mandria americanilor: Dodge Challenger SRT8

Oricum, cei nemultumiti vor modifica Hemi-ul pana vor reusit sa scoata din Challenger ceea ce ei numesc "a ten seconds car".
Interiorul este garnisit cu toate elementele de confort actuale, inclusiv sistem de navigatie, comenzi pe volan, scaune incalzite etc.

Mandria americanilor: Dodge Challenger SRT8

Pretul masinii este de aproximativ 38.000 de dolari - nu foarte mult avand in vedere performantele, dar si pasiunea multora pentru aceste masini sport, tipic americane.

Parcurgeti galeria foto. Pozele de presa sunt extraordinare si surprind exact mediul si modul de actiune al unei asemenea masini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.