Suedezii vor si mai mult din piata SUV-urilor, asa ca s-au instalat si in segmentul SUV-urilor compacte.

Cea mai sigura masina produsa de Volvo!Volvo a prezentat noul sau model, SUV-ul XC60, care va avea debutul oficial la Salonul Auto de la Geneva. XC60 este destinat sa concureze intr-un segment in plina crestere, cel al SUV-urilor compacte, impotriva ultimelor aparitii, Volkswagen Tiguan, Ford Kuga si Renault Koleos, dar si impotriva modelelor consacrate din acest segment.

Cea mai sigura masina produsa de Volvo!Care ar trebui sa fie atu-urile lui XC60? In primul rand stilul. Volvo nu a excelat prea mult la capitolul imaginatie in privinta designului modelelor sale de pana acum, dar noul XC60, cu toate ca nu are extravagante de stil, aduce multa prospetime in liniile cu care ne-a obisnuit constructorul suedez. Asta e bine, pentru ca, la cat de aglomerat este segmentul SUV-urilor, designul are un rol foarte important in a face diferenta.

Cea mai sigura masina produsa de Volvo!Oficialii Volvo isi pun mari sperante in noul XC60 pe care il numesc “cel mai impresionant si mai sigur Volvo din toate timpurile”. Asa ca ne asteptam la un rezultat foarte bun la testele EuroNCAP, dar nu numai pe asta mizeaza suedezii. Masina va avea ultimele generatii ale sistemelor de securitate Volvo, plus un sistem (City Safety), oferit standard, care are rolul de a evita coliziunile in oras, la viteze mici. Un mic radar avertizeaza soferul ca distanta dintre masina si cea din fata ei scade rapid, iar daca soferul nu reactioneaza si impactul este iminent, franele sunt actionate automat.

Cea mai sigura masina produsa de Volvo!

Masina va fi disponibila din toamna, cu doua propulsoare, la alegere. Unul pe benzina, supraalimentat, care produce 285 CP si turbodieselul D5 in doua versiuni de putere: 163 CP si 185 CP.
Sistemul de tractiune integrala va fi in echiparea standard la lansarea masinii pe piata, dar, anul viiitor Volvo va oferi si versiunea cu tractiune doar pe puntea fata, in combinatie cu D5-ul de 163 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.