Britanicii vor lansa pe piata un bolid cabrio, al carui nume nu spune (deocamdata) nimic.

Breckland Beira - un supercar britanic de inspiratie americanaModelul Beira, care se adreseaza tocmai acelor pasionati care nu vor ca masina sa le fie recunoscuta prea usor, este produs de britanicii de la Breckland si daca aveti impresia ca seamana cu ceva, nu va inselati absolut deloc. Masina foloseste platforma GM pe care sunt construite modelele Saturn Sky, Pontiac Solstice si - mult mai cunoscutul (in Europa) - Opel GT.

Breckland Beira - un supercar britanic de inspiratie americanaBeira este un roadster cu doua locuri si plafon textil, iar designul, resusit de altfel, seamana cu cel al modelelor pe platforma carora este construit. Partea tehnica, insa, este cu totul altceva.
Opel GT, de exemplu, are un motor de 2 litri, cu turbocompresor si dezvolta 264 CP, suficient pentru o acceleratie de 5,7 secunde pana la 100 km/h. Ei bine, Breckland Beira, cu aceeasi platforma ca a lui Opel GT, are sub capota un motor V8 de 6 litri, de provenienta Corvette, care livreaza aproape 400 CP. Britanicii estimeaza ca Beira va putea accelera pana la 100 km/h in mai putin de 5 secunde, iar viteza maxima va fi probabil limitata la 250 km/h.

Un alt avantaj al acestei masini, foarte important avand in vedere cilindreea motorului, este ca va putea fi alimentata cu benzina dar si cu GPL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.