Dupa 2 ani de zile in care a ramas la stadiul de concept, Chevrolet Camaro a fost prezentat in versiunea de serie.

Chevrolet Camaro - Debut pentru o noua legenda americanaIn sfarsit, dupa o perioada destul de mare de asteptare, General Motors a prezentat versiunea de serie a lui Chevrolet Camaro. Masina este una extrem de populara in randul americanilor, modelul initial fiind introdus pentru a contracara succesul fulminat al lui Ford Mustang.

Chevrolet Camaro - Debut pentru o noua legenda americanaDe-a lungul celor patru generatii de pana acum, masina a castigat in popularitate si a ajuns sa fie printre preferatele americanilor. Cu toate acestea, noul model Camaro nu se bazeaza din punct de vedere stilistic pe designul predecesorilor sai. Numele este unul de legenda, dar actuala generatie este una complet noua, fara influente retro, in special la exterior. La momentul actual, exista doua interpretari complet diferite in contextul revirimentului unor modele celebre din segementul muscle-car.
Pe de o parte exista Ford Mustang si Dodge Challenger, tot nume de legenda, cu interpretari retro foarte reusite si cu succes pe masura din acesta cauza si pe de alta parte exista Camaro, model pe care Chevrolet vrea sa-l impuna din nou, nu doar prin nume ci si printr-un limbaj de design destul de futurist.

Chevrolet Camaro - Debut pentru o noua legenda americanaOricum ar fi, Camaro are destul de multe argumente pentru a-i seduce pe americani - in primul rand. Stilul este, inevitabil, masiv, iar partea frontala "incruntata" si spatele solid, cu "umflaturi" serioase in dretul pasajelor rotilor, sunt elemente care nu prea dau gres cand vine vorba de cei de peste ocean. Si la nivel tehnic, Camaro este in pas cu timpurile actuale.

Motorul de baza (disponibil pe modelele LS si LT) este un V6 de 3,6 litri, care produce 300 CP si 370 Nm. Pentru acest propulsor se ofera, in echiparea standard, o cutie de viteze manuala cu 6 trepte. Optional, este disponibila o cutie automata, tot cu 6 trepte.

Cel mai puternic motor disponibil deocamdata pentru noul Camaro (in versiune SS) este un V8 de 6,2 litri, acelasi de pe Corvette Z06, care produce 422 CP si 553 Nm. Aceste specificatii sunt valabile in cazul in care masina este echipata cu cutia manuala cu 6 trepte. Daca se opteaza pentru cea automata, motorul este oferit cu 400 CP si 535 Nm. In acesta versiune, propulsorul V8 permite dezactivarea a patru cilindri, cand se ruleaza fara sarcina cu viteza constanta. 4 cilindri nu mai primesc benzina, scopul fiind, evident, reducerea consumului de benzina. Cand este insa nevoie de putere, cei 4 cilindri sunt automat activati.

Chevrolet Camaro - Debut pentru o noua legenda americanaPlatforma tehnica (cu tractiune spate) promite mai mult decat stabilitate la acceleratiile in linie dreapta. Chevrolet a optat pentru suspensii independente fata/spate, iar acest aspect ar trebui sa se simta din plin la tinuta de drum (Ford Mustang are punte spate rigida).

Normal ca fiecare astepata primele comparative intre Camaro si Mustang, dar va mai trece putina vreme. Vanzarile noului Camaro vor debuta la inceputul anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.