Spaniolii tocmai au intrat intr-un nou segment de piata. Cu un model nu prea original.

Cel mai nou model Seat e un Audi vechi!Cea mai importanta premiera a celor de la Seat in cadrul Salonului Auto de la Paris este "noul" Seat Exeo, o limuzina de clasa medie. In mod normal "nou" este... nou, dar nu si in cazul lui Exeo. Berlina spaniolilor este de fapt un Audi A4 din generatia anterioara, cosmetizat pentru a se integra in linia de design Seat.

Cel mai nou model Seat e un Audi vechi!Multi nu privesc neaparat cu simpatie aceasta tehnica de marketing, mai ales ca Seat este un constructor care s-a remarcat pana acum printr-un design placut, sportiv si... original. E drept ca face parte din grupul VW, ca si Audi, dar pana acum cel putin, Seat folosea doar platformele tehnice ale grupului, nu si designul. Iar in cazul lui Exeo, se vede la nivelul exteriorului ca masina este un Audi A4, iar la interior spaniolii nici macar nu au mai incercat sa personalizeze cumva plansa de bord, daca exceptam emblema Seat de pe volan.

Cel mai nou model Seat e un Audi vechi!Logica nu e totusi greu de inteles. S-a facut economie in privinta costurilor de dezvoltare - prin cosmetizarea unui model cu o vechime de aproximativ 8 ani, amortizat deja din punct de vedere financiar - si in plus Exeo este o masina de clasa medie. Clientii acestui segment cauta mai putin designul pasional - atu-ul Seat si mai mult calitatea de fabricatie, atu-ul Audi.

Exeo masoara 4,6 metri lungime, portbagajul ofera 460 de litri, iar spaniolii, care nu amintesc nimic de Audi A4 in comunicatul de presa, spun ca masina va fi o placere pentru soferi, din punct de vedere al dinamicii.

Cel mai nou model Seat e un Audi vechi!

Spaniolii afirma ca Exeo va putea fi echipat cu trei propulsoare pe benzina, cu puteri cuprinse intre 102 CP si 200 CP si 3 motoare turbodiesel cu puteri intre 120 CP si 170 CP. Evident, motoarele, care respecta normele Euro 5, provin tot de la VW/Audi.

Masina este produsa la uzina de la Martorell (Spania) si va fi disponibila incepand cu primavara anului viitor la un pret de pornire de 22.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.