Desi italienii de la MV Augusta nu au facut show la dezvaluirea ultimului lor vehicul pe doua roti, ei sustin ca Augusta F4 R 312 este la ora actuala cea mai rapida motocicleta din lume.

Desi italienii de la MV Agusta nu au facut show la dezvaluirea ultimului lor vehicul pe doua roti, ei sustin ca Augusta F4 R 312 este la ora actuala cea mai rapida motocicleta din lume.

Agusta F4 R 312, cea mai rapida motocicleta din lume?Producatorul si-a permis sa atribuie modelului aceasta titulatura indrazneata, pentru ca cifra 312 din denumirea sa reprezinta maximum de km / h. Limita de viteza depaseste intr-adevar standardele obisnuite, inclusiv pe cel al puternicei Kawasaki ZX-14. In aceste conditii, Augusta F4 R 312 poate fi "incoronata", desi abilitatile sale nu au fost deocamdata confirmate concret.

Avand in vedere ca, in general, viteza supercarurilor de serie ajunge la 320 - 340 km / h - Bugatti depaseste cu putin 400 k / h, se intelege de ce motocicletele ar trebui limitate undeva la 300 km / h. In cazul lor, riscul este mai mare atat la viteze mari cat si la viteze reduse.

Agusta F4 R 312, cea mai rapida motocicleta din lume?Fiind o marca premium, adresata consumatorilor pretentiosi pentru care primordiale sunt puterea financiara, pasiunea pentru sporturi cu motor, nevoia de adrenalina si recunoasterea valorilor, MV Augusta a fost "vedeta" si sezonul trecut cu modelul F4 1000 R. Apoi, in cadrul Salonului moto de la Torino, principala atractie a brand-ului italian a fost modelul F4 CC, un "diavol" de 200 CP, botezat dupa numele proprieterului MV, Claudio Castiglioni.

F4 R 312 are o capacitate de 180 CV la 12.400 rpm, datorata motorului MV cu 4 cilindri imbunatatit. Tinand cont de normele limitative Euro 3, si acesta este un record. Pentru ca din punct de vedere tehnic, totul a fost bine pus la punct, ramane ca in privinta design-ului producatorul sa decida intre trei nuante: alb, negru "Bodoni" sau combinatia rosu / argintiu.

Exceptand afinitatea pentru viteza fara limite, design-ul rafinat reprezinta clar un element definitoriu al marcii. Daca ceilalti producatori vor tine cont de provocarea MV Agusta, caracteristicile viitoarelor generatii moto depind probabil de masura in care nivelul 312 al vitezei se va sustine intr-adevar de-a lungul timpului.

Un articol de Gabriel Toma


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.