Porsche arata la Geneva un model de curse care foloseste tehnologia hibrida.

Porsche 911 GT3 R HybridPorsche pregateste o noua tehnologie de curse si o prezinta luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva. Este vorba de modelul 911 GT3 R Hybrid, bazat pe tehnica conventionala care le-a adus numeroase viitorii celor de la Porsche, dar in combinatie cu doua motoare electrice.

Porsche 911 GT3 R HybridAcestea sunt pozitionate pe puntea fata, ceea ce face ca modelul conceput special pentru curse, sa dispuna de tractiune integrala. Puntea spate este antrenata de cunoscutul motor boxer, cu 6 cilindri, care produce 480 CP. Cele doua motoare electrice dezvolta, fiecare, 82 CP.

Porsche 911 GT3 R HybridCele doua motoare electrice nu sunt insa alimentate de baterii, a caror greutate nu s-ar potrivi cu cerintele unei masini de curse. Un generator electric, plasat in interior, langa sofer, alimenteaza cele doua motoare electrice. Acesta este alimentat, la randus sau, tocmai de cele doua propulsoare electrice, care devin generatoare atunci cand soferul franeaza. Practic, se formeaza un circuite intre generatorul din interior si motoarele pe care acesta le alimenteaza, astfel incat energia obtinuta este folosita extrem de eficient.

Porsche 911 GT3 R HybridSoferul elibereaza, cand considera necesar, puterea disponibila catre motoarele electrice din fata, pentru a avea avantajul unui surplus de putere cand accelereaza la iesirea dintr-un viraj sau la depasiri. Acest plus de putere tine intre 6 si 8 secunde, dupa incarcarea completa a generatorului.

Porsche spune ca acest model este un fel de laborator de tehnologie, iar unele solutii vor fi adoptate pe modelele de strada, dupa ce vor fi dezvoltate in curse.

Porsche 911 GT3 R Hybrid va avea o serie de teste la Nurburgring, imediat dupa debutul de la Geneva, iar apoi va participa la cursa de 24 de ore de pe Nurburgring, pe 15 - 16 mai 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.