Pentru sezonul 2010, BMW Motorsport a ales sa participe la un program variat, cu accent pe intrecerile destinate automobilelor de productie in care compania are o traditie indelungata, plina de succese. Inscrierea noului BMW M3 GT2 largeste orizonturile campaniei BMW Motorsport.

Punctul de maxim interes al acestei stagiuni vor fi cursele clasice de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) si Le Mans (Franta), in timp ce BMW va participa si la etapele din European Le Mans Series (LMS) si la anumite runde ce fac parte din calendarul Campionatului de Anduranta VLN la Nürburgring.

De asemenea, anul acesta va consemna aparitia versiunii de curse a celei de-a patra generatii BMW M3, care va participa in ALMS, in timp ce BMW Team RBM va lua startul in World Touring Car Championship (WTCC) cu modelul BMW 320si. Promovarea si dezvoltarea tinerelor talente va continua prin intermediul campionatelor Formula BMW Europe si Formula BMW Pacific, in timp ce programul de curse destinat clientilor BMW - unul care se bucura de un real succes - va completa oferta BMW Motorsport pentru 2010.

Directorul BMW Motorsport, Mario Theissen, a declarat: "Suntem foarte incântati ca avem posibilitatea de a oferi fanilor BMW de pe intreg mapamondul o gama larga si variata de proiecte de-a lungul acestui sezon. Accentul programului nostru il punem pe competitiile bazate pe automobilele de productie. Inca o data vom participa in WTCC cu modelul BMW 320si si, dupa un debut promitator in ALMS 2009, BMW M3 GT2 va lua startul in acest an la campania din Europa. Cursele clasice pe distante lungi de la Nürburgring si Le Mans reprezinta o provocare cu totul speciala. De-a lungul timpului am avut numeroase succese in aceste intreceri si inca o data dorim sa ne luptam pentru victorie in acest an".

In timp ce programul din ALMS al modelului BMW M3 GT2 va fi derulat in continuare de BMW Rahal Letterman Racing Team, BMW a decis ca responsabilitatea pentru cursele de 24 de ore, cele din Le Mans Series si din VLN sa fie delegata partenerului traditional pentru dezvoltare si testare, Schnitzer Motorsport. Echipa, condusa de Charly Lamm (Germania), are o traditie indelungata si plina de succese in competitiile destinate modelelor GT si este dornica sa revina in cursele de masini sport dupa opt ani in intrecerile de turisme.

"In 2010, vom participa la curse care se desfasoara pe circuite cu o istorie bogata", a spus Lamm. "De-a lungul timpului am reusit sa terminam invingatori de mai multe ori in cursele de 24 de ore de la Nürburgring, in timp ce Le Mans ne-a oferit putine oportunitati de a ne arata culorile. Totusi, victoria in clasamentul general din 1999, cu prototipul BMW V12 LMR, marcheaza cel mai important succes al echipei noastre pâna in prezent. Intentionam sa continuam aceasta serie de reusite si in 2010."

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.