Cursa disputata in Marea Britanie a aratat un Raikkonen care pare sa-si fi regasit ritmul, finlandezul fiind singurul pilot cu trei curse castigate in actualul sezon.

In fata propriilor fani, britanicul Hamilton a reusit sambata pole-position-ul in ultimele momente ale sesiunii de calificari, asta dupa ce Kimi a gresit in turul sau pentru cel mai rapid timp, clasandu-se pe locul doi. Locurile trei si patru pe grila de start au fost ocupate de Fernando Alonso si Felipe Massa.

Raikkonen invinge la Silverstone
Cursa de ieri a debutat cu problemele lui Massa pe grila de start, brazilianul fiind nevoit sa plece in cursa de pe linia boxelor. Hamilton a pornit foarte bine, reusind sa-si pastreze pozitia in primul viraj, dar nu s-a putut desprinde suficient de Raikkonen. Britanicul a avut si o problema la prima intrare la standuri, pierzand cateva secunde pretioase.

Lupta a ramas sa se dea intre Raikkonen si Alonso, dar pilotul finlandez a fost mai motivat si practic a castigat cursa la a doua intrare la boxe. Finlandezul a facut cu succes ceea ce pentru Michael Schumacher devenise o rutina. A stat mai mult pe pista decat Alonso, care era pe prima pozitie inainte de a doua intrare la standuri, si a facut cateva tururi foarte rapide care i-au permis sa iasa pe pista inaintea spaniolului dupa ce a efectuat schimbul de pneuri si alimentarea.

Raikkonen invinge la Silverstone
Raikkonen a mers apoi fara greseala, ca de altfel si Alonso si Hamilton iar interesul s-a mutat catre pilotii angrenati in lupta pentru celelalte locuri care aduc puncte. Plecat de pe linia boxelor Massa a reusit sa faca o cursa de recuperare foarte buna pana spre final, cand nu a reusit sa-l depaseasca pe Kubica, terminand cursa pe locul 5.

Pentru Fernando Alonso cursa din Marea Britanie a echivalat probabil cu o victorie, deoarece a reusit, in sfarsit, sa-si domine coechipierul, clasandu-se al doilea, in fata britanicului care a terminat pe trei. Hamilton are in continuare un avans considerabil in clasamentul general, 12 puncte despartindu-l pe britanic de Alonso.

Chiar daca a castigat ultimele doua curse, Raikkonen mai are nevoie de 18 puncte pentru a-l ajunge pe Hamilton. La constructori, distanta este acum de 25 de puncte in favoarea celor de la McLaren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.