Volkswagen ofera doua modele foarte performante, echipate cu acelasi motor, dar pentru public diferit.

VW Golf RNu intalnesti prea des un constructor care sa ofere doua super hothatch-uri. Si nu este vorba de o oferta ciudata, chiar daca ambele au acelasi motor si aproximativ acelasi performante. Golf R si Scirocco R sunt cat se poate de diferite, atat la nivelul stilului cat si la nivelul performantelor. Golf R este modelul mai "serios", care poate fi condus mai usor in timp ce livreaza performante excelente, in vreme ce Scirocco R este destinat pasionatilor de sport si de design in acelasi timp. Mult mai pasional decat Golf-ul, Scirocco R este si mai dificil de dus la performantele maxime, exact pe gustul tinerilor care vor sa invete sa piloteze.

VW Scirocco RAmbele masini sunt echipate cu motorul de 2 litri turbo, care livreaza 270 CP pe Golf R si 265 CP pe Scirocco R. Cuplul maxim are aceeasi valoare pentru ambele modele, 350 Nm. Aici se cam termina asemanarile, pentru ca germanii au utilizat tehnici diferite la nivelul transmisiei. In vreme ce Golf R mizeaza pe tractiunea integrala, Scirocco R trebuie sa gestioneze cei 265 CP doar prin intermediul puntii fata. Din aceasta cauza apar si diferente la nivelul performantelor.

VW Golf RGolf-ul R accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde (5,5 secunde cu cutia DSG) in vreme ce Scirocco R ajunge la aceeasi viteza in 6,5 secunde (6,4 secunde cu cutia DSG). Diferenta apare si din cazua tractiunii integrale, dar este foarte posibil ca cei de la VW sa fi ajustat putin electronica pentru a lasa Golf-ul in avantaj.

Preturile pentru piata germana sunt de 36.400 euro pentru Golf R si 33.475 euro pentru Scirocco R.

Tie care dintre aceste doua super hothatch-uri iti place mai mult?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.