Aston-ul din 1964, condus de celebrul agent britanic in filmul James Bond, va fi vandut la o licitatie organizata in luna octombrie.

Superbul Aston Martin DB5 sin 1964, condus de James Bond (Sean Connery) in Goldfinger si Thunderball, va fi vandut in octombrie prin intermediul casei de licitatii RM Auctions.

Masina are o istorie foarte interesanta. Este unul dintre cele doua exemplare folosite la filmari si singurul care a "supravietuit". Dupa ce s-au terminat filmarile, masina a participat l aun tur de promovare a filmului si a onorat alte aparitii pe aceeasi tema, iar apoi a fost adusa inapoi la uzina Aston Martin.

Aston Martin DB5 James Bond

Cumva, un om de afaceri american, Jerry Lee i-a convins pe cei de la Aston Martin sa-i vanda masina cu 12.000 de dolari in 1969. Acesta este dealtfel singurul proprietar al masinii, incepand de atunci. In ultimii 40 de ani masina a fost expusa la resedinta lui Jerry Lee, iar recent a trecut prin verificari si reparatii care au facut-o perfect functionala.

Aston-ul DB5 este echipat cu toate sistemele fanteziste vazute in film: numere de inmatriculare care se schimba automat, mitraliere, parbriz blindat, plafon mobil si chiar sistemul care imprastie ulei pentru aderenta urmaritorilor.

Aston Martin DB5 James Bond

Se asteapta ca acest exemplar sa fie vandut cu peste 5 milioane de dolari, banii urmand sa fie folositi de Fundatia Jerry Lee in scopuri caritabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.