Auto 14 Iulie 2010 00:05
Bugatii Veyron Super Sport este acum cea mai rapida masina din lume, dar zilele recordului sau sunt numarate. Shelby Supercars vrea sa revina in frunte.

Cand a devenit cea mai rapida masina din lume, la putin timp dupa lansare, Bugatti Veyron parea de nedepasit. Cu 1.000 CP si 408 km/h bolidul dezvoltat de grupul VW parea sa aiba tot ce trebuie pentru a sta multi ani in Cartea Recordurilor. N-a fost deloc asa, provocarea fiind acceptata imediat de americanii de la Shelby Supercars.

Acestia au construit modelul Ultimate Aero tocmai pentru a bate recordul lui Veyron si au reusit s-o faca acum 3 ani. Bolidul propulsat de un V8 biturbo capabil sa produca 1.183 CP a ajuns la o viteza de 412, 28 km/h, aceasta fiind si valoarea omologata de Cartea Recordurilor. Chiar daca este un model ceva mai salbatic decat Veyron si nu atat de luxos, Ultimate Aero este omologata pentru circulatia pe drumurile publice, asa ca batalia a fost de la egal la egal.

Dupa 3 ani "liniste", Bugatti a venit parca din senin cu extremul Veyron Super Sport, al carui motor W16 de 8 litri, supraalimentat cu 4 turbocompresoare a fost modificat pentru a produce 1.200 CP. O putere imensa, performante incredibile si - bineinteles - un nou record. Dealtfel, Veyron Super Sport n-a fost prezentat decat dupa ce a spulberat recordul de viteza al americanilor de la Shelby Supercars. Recordul a fost, de asemenea, notat de Cartea Recordurilor, astfel incat totul este oficial.

Veyron a ajuns la o viteza 431,072 km/h, aceasta fiind valoarea oficiala. Destul de mult peste ceea ce a reusit Ultimate Aero, avand in vedere ca la peste 400 km/h fiacre km/h in plus se obtine foarte greu.

Oricum, americanii i-au felicitat pe cei de la Bugatti, dar le-au promis ca nu se vor bucura mult de aceasta pozitie. Testele cu Ultimate Aero, pentru doborarea recordului, incep in aceasta toamna. Pregatirile au inceput deja.

Sursa: Jalopnik


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.