Auto 14 Iulie 2010 00:05
Afla cum trebuie sa te pregatesti pentru o vacanta cu masina prin Europa.

Vacantele cu masina au un farmec aparte, de care eu sunt dependent. Nu-i nimic mai frumos decat sa vezi locurile prin care treci catre destinatie. Poti simti pulsul locurilor si ai o independenta totala, te poti abate oriunde si oricand in functie de timpul pe care-l ai la dispozitie, respectiv preferinte.

Clar, concediul cu masina este genial. Da, avionul este de mii de ori mai eficient, din punct de vedere al timpului, dar eu voi prefera intotdeauna excursiile cu masina.

O asemenea calatorie, ma refer la cele in afara tarii, presupune si multa oboseala, cu riscurile destul de mari care decurg din asta. Tocmai din aceasta cauza trebuie abordate altfel, mai precaut si cu ceva teme facute de acasa. Iata cateva aspecte la care trebuie sa fii atent ca sa nu ai surprize neplacute.

- Inainte de a pleca, asigura-te ca ai toate actele in regula. Nu te vei bucura deloc cand ajungi la granita si ti se va spune ca trebuie aprobare de la firma de leasing pentru a putea iesi cu masina din tara. Ai grija si la asigurarile masinii.

- Intereseaza dinainte pentru ce tari iti trebuie vinieta si cumpara inainte de a intra pe autostrazile respective. Se fac controale, iar amenzile iti pot subtia considerabil bugetul de vacanta.

- Intereseaza-te cu privire la legislatia tarilor prin care vei circula. Amenzile lor sunt mult mai mari, spaga nu merge (in vest) si se poate ajunge si la confiscarea masinii, in special pentru viteze extreme. Respecta regulile, pentru ca nu vorbim de Romania, unde soferii inconstienti sunt foarte rar sanctionati de politie.

Citeste articolul integral pe Motorstory.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.