Un test desfasurat in Olanda arata ca modelul Duster 4x2 are probleme de stabilitate la manevrele de urgenta.

Dacia reuseste sa atraga multi clienti, dar si multe antipatii. Fie ca recunoastem sau nu, primul SUV Dacia nu are concurenta. La cat costa, ofera mult, mai mult decat oricare alt producator de SUV-uri daca tinem (si trebuie sa tinem) cont de pret.

Piata olandeza este una importanta pentru Dacia, al carui MCV este foarte apreciat aici. Tocmai aceasta ar putea fi cauza rezultatelor unui test de stabilitate facut de cei de la Autokampioen. Iti faci imagine daca ataci ceva popular.

Olandezii spun (si arata) ca Dacia Duster in versiunea cu tractiune fata si fara ESP nu mai este controlabila la viteza de 65 km/h, in conditiile unei manevre stranse de evitare. SUV-ul romanesc rateaza trasa, dar ridica si ambele roti interioare virajului. Olandezii spun ca a fost pe punctul de a se rasturna. Totusi nu s-a rasturnat, chiar daca testul a fost repetat de 3 ori, ulterior la cererea Renault.

Problemele versiunii 4×2, fara ESP, nu s-au regasit si la versiunea 4×4 cu ESP, care a avut un comportament normal.

In raspunsul oficial pe care Dacia l-a dat celor care au facut testul se spune ca Duster a fost testat... citeste articolul integral pe Motorstory.ro si vezi VIDEO!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.