Daca tot este plin sezon al vacantelor, presupunand ca mergeti prin Europa cu masina personala, iata la ce costuri trebuie sa va asteptati cand mergeti pe autostrazile Europei.

Autobild.de trece in revista preturile vignetelor pentru acele state europene care folosesc asa ceva, pentru ca sunt mai multe tari din Europa (Franta, Italia) care taxeaza mersul pe autostrada la nivelul sectoarelor de drum. Nu despre acestea este vorba, ci despre acele tari care folosesc vigneta. Pretul acesteia variaza mult de la o tara la alta, dar toate (cu exceptia Elvetiei) iti ofera posibilitatea sa cumperi pentru cateva zile. [vezi tabelul de mai jos, cu preturile].

De exemplu, poti cumpara o vinieta pentru 7 sau 10 zile si sunt sanse sa fie valabila si pentru drumul de intoarcere, asta daca nu-ti faci o vacanta serioasa, de peste 10 zile.

O precizare importanta! Evident, in aceste preturi, strainii au acces la propriile autostrazi, a caror lungime nu se compara deloc cu cei aproximativ 350 km pe care ii avem noi. Asadar, au preturi mai mari, dar si autostrazi pe care sa circule. Noi platim cei 28 euro/an pentru cele doua autostrazi si pentru orice alt drum in afara oraselor, ei au la dispozitie mii de kilometri de autostrazi si intreaga retea de drumuri nationale si regionale.

Asadar, in Romania vinieta este cea mai ieftina, dar cea din Elvetia (pe un an) costa cu doar 1 euro mai mult. Cele mai scumpe state europene din acest punct de vedere sunt Ungaria (133 euro!) si Slovenia (95 euro).

In ceea ce priveste nivelul amenzilor, nu vreti sa va intalniti cu politia din Slovacia daca nu aveti vigneta, pentru ca in aceasta tara amenzile... citeste continuarea pe Mlotorstory.ro si vezi tabelul cu preturile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.