Un caz interesant este pe masa judecatorilor din Marea Britanie, unul care ridica niste semne de intrebare referitoare la siguranta noastra la volan.

Dupa cum stiti, masinile de azi sunt mult mai sigure decat cele de acum 4-5 ani, iar standardul european la care ne raportam este EuroNCAP. Organizatia ale carei teste de siguranta sunt unanim recunoscute si folosite in promovarea nivelului de siguranta al unei masini.

De asemenea, stiti ca testele EuroNCAP sunt unele standard, identice pentru fiecare masina, indiferent de clasa acesteia. Adica sunt acelasi norme si pentru Toyota iQ si pentru BMW X5. Si ambele pot primi acelasi calificativ de 5 stele. Oricum, EuroNCAP spune ca acest calificativ trebuie comparat numai intre modele de aceeasi clasa. Pentru ca, va imaginati, un impact intre o Toyota iQ si un BMW X5 in situatie reala este… sa zicem disproportionat.

Asa, sa revenim la ideea de la inceput. In Marea Britanie a avut loc un accident intre doua masini, ambele conduse de doua femei, ambele avand viteza de circa 50 km/h, in momentul impactului (unul frontal). Una dintre femei era intr-un Peugeot 107, iar cealalta... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.