Platim sume mari pe acest gen de asigurare, CASCO, dar de prea putine ori apelam la ea. Este mai bine sa renuntam la aceasta polita?

A trecut destul de mult timp de cand voiam sa scriu articolul asta. E o dilema pe care o am si la care nu am gasit neaparat un raspuns. Ma tot intreb si vreau sa vad si parerea voastra. Nu vorbim de Asigurari RCA astea sunt obligatorii (si bine ca sunt).

Ideea este asa. Asigurarile CASCO acopera (in forma lor complexa) cam tot ce se poate intampla unei masini ( accident din vina ta sau din vina unuia pe care nu-l gasesti, furt, distrugere, etc.). Stiti deja asta. Sunt facultative, asadar decizi tu daca vrei sau nu sa-ti faci. Valoarea lor depinde de cea a masinii, deci cu cat e mai scumpa masina, cu atat e mai mare polita CASCO.

Din cate stiu eu, la o masina de 10 – 12.000 euro ajunge cam la 500 euro/an. E o suma, mai ales in vremurile fericite si prospere in care traim.

Asadar, daca platesti suma respectiva, una importanta, esti protejat – orice i s-ar intampla masinii, o poti repara sau primesti despagubiri, in cazul in care ajunge de nereparat/nefolosit.

DAR! De multe ori ajungi sa platesti ani la rand aceasta polita de asigurare si masinii tale nu i se intampla nimic. Nu-ti este furata, nu trage nimeni o cheie pe ea, nu faci accident (poate ajungi chiar la performanta strabunicului asta!)… si ti-e frica sa faci calcule sa vezi cati bani ai cotizat la societatea de asigurari in cativa ani, degeaba.

Asta e momentul in care te gandesti daca mai merita sa faci un CASCO sau nu. Am vazut in diferite reportaje... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.