De doua ori mai ieftine, piesele contrafacute nu sunt deloc o solutie. Pentru ca cedeaza de doua ori mai repede si iti pot pune viata in pericol.

Mult. Mai mult decat ti-ai putea inchipui. Ideea acestui articol mi-a venit de la un comunicat de presa al celor de la Dacia, in care spun ai ca au asistat la distrugerea a 3.000 de oglizi retrovizoare contrafacute, provenite din China.

Stiu ca nu avem bani, stiu ca ne atrage faptul ca putem rezolva probleme cu mai putini bani. Dar, de fapt, nu le rezolvam, ci ne punem in pericol. Piesele contrafacute sunt pe cat de ieftine, pe atat de periculoase. In general, avem de-a face cu consumabile: placute de frana, oglinzi, kituri de distributie, spoilere fata/spate, filtre.

Acest gen de piese, care de cele mai multe ori provin din China, Taiwan si Turcia
, cedeaza uneori si de 4 ori mai repede decat unele originale, iar asta poate afecta serios atata masina, cat si siguranta noastra, ca soferi. Inchipuiti-va un kit de distributie pe care il montezi si crezi ca te tine cateva 60.000 de mii de km, cat ar fi normal. Iar el sa cedeze dupa 10.000 km. Nu trebuie sa va spun eu ce se intampla cu supapele si chiulasa, atunci cand distributia cedeaza si supapele nu mai sunt coordonate exact.

Un alt exemplu – placutele de frana. Sunt de doua ori mai ieftine, dar rezista de 4 ori mai putin si maresc de doua ori distanta de franare. Nu e deloc exagerat sa spunem ca, desi ieftine la prima vedere, ne costa de fapt mai mult, iar prin faptul ca maresc distanta de franare, ne pun viata in pericol, atat noua cat si altora.

Sa va spun exemplul meu. Trait de mine. Acum 4 ani, aveam.. citeste articolul integral pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.