Afla cum tehnologia a facut posibila exploatarea tuturor resurselor unui motor, chiar si de catre incepatori in ale pilotajului.
Acum mai multi ani, indiferent cat plateai pe o masina supersport, nu prea ajungeai niciodata sa-i atingi intregul potential de acceleratie. Bun, constructorul vorbea de cifre superbe (4 sau 5 secunde), dar tu, ca si client, nu reauseai niciodata sa scoti timpul asta. Au spus-o mult clienti. Banuiesc ca era frustrant sa stii ca ai dat atatia bani pe masina, ea sa poata atinge 100 km/h in 4 secunde, dar tu sa n-o poti face decat in 5 sau 6 secunde.

In primul rand, clientii nu sunt piloti
, asa ca le era greu sa se acomodeze cu masina in asa fel incat sa reuseasca sa scoata tot ce se putea din puterea motorului prin intermediul aderentei pneurilor. Si nu va inchipuiti ca era usor sa scoti timpul pe care ti-l spunea constructorul. Masinile supersport aveau acum 10 ani cutii manuale. Deci, ca sa pleci tare, trebuia sa dai drumul la ambreiaj si sa accelerezi in asa fel incat sa nu invarti in fum rotile spate. E spectaculos sa le afumi, dar e.. citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ video)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.