Incercati sa numarati cate comenzi integreaza volanul modelului Ferrari 458 Italia!

Asa cum stiti, volanul a evoluat de-a lungul timpului de la un “cerc” de lemn, apoi metal, apoi plastic si intr-un final captuseala cu piele. Dar functia sa a ramas aceeasi. N-am ajuns sa conducem printr-o mansa, cum ne arata si acum unele concepte, ci am ramas la clasicul volan, chiar daca are acum o varietate mare de dimensiuni si forme.

La inceput, volanul era extrem de simplu, folosit doar pentru directie si atat. Apoi a aparut claxonul pe volan, un mare plus, pentru ca nu mai trebuia sa iei mana pentru a claxona. Iar nu chiar demult, pe volan au inceput sa apara comenzile sistemului audio, iarasi, un mare plus de confort si siguranta.

Urmatorul pas a fost inglobarea pe volan a comenzilor tempomatului (cruise control), ulterior fiind puse si alte butoane ale sistemului multimedia. In ultimii ani au aparut pe volanul masinilor si padelele pentru schimbarea treptelor.

Cam asta e tot ce inglobeaza un volan modern. Dar nu si la Ferrari! Italienii au impresionat... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.