Caii putere, viteza maxima atinsa sau design-ul cat mai spectaculos par sa nu mai fie indeajuns pentru a satisface dorintele celor care isi doresc o masina cu care sa se diferentieze.

Caii putere, viteza maxima atinsa sau design-ul cat mai spectaculos par sa nu mai fie indeajuns pentru a satisface dorintele celor care isi doresc o masina cu care sa se diferentieze. Si atunci apar in prim-plan gadget-urile de sub capota sau de pe bord.

Ce anume poate fi definit ca un gadget incorporat intr-o masina? Modele de serie ale tot mai multor producatori auto includ sisteme de ghidare prin satelit, scaune cu incalzire sau sisteme audio performante. Astfel, producatorii carora le place imaginea de realizatori a celor mai exclusiviste automobile sunt nevoiti sa gaseasca solutii pentru a se diferentia de marea masa de masini care circula pe soselele din lume.

Gadget-uri pe patru rotiElementele de design, care desi nu sar in ochii participantilor la trafic diferentiaza modele sau inovatiile tehnologice precum motoarele pe baza de hidrogen, sunt doar cateva din optiunile de lux ale modelelor de varf de pe piata auto, arata o analiza Forbes. Spre exemplu, modelul Rolls-Royce Phantom decapotabil are o capota rabatabila realizata din otel inoxidabil, imbunatatire care urca pretul modelului cu opt mii de dolari (aproximativ 6100 de euro).

Gadget-uri pe patru rotiO alta posibilitate de a diferentia o masina este prin trecerea acesteia printr-un proces de cosmetizare, companiile de tuning fiind asi in materie. Dotarile cu care poate iesi masina din aceste mini-fabrici includ tehnologii folosite in cadrul monoposturilor de Formula 1, sisteme informatice care fac din conducerea automobilului o joaca de copii sau sisteme climatice care ajusteaza temperature din interiorul masinii in functie de pozitia Soarelui.

Gadget-uri pe patru rotiToate acestea ridica insa foarte mult pretul modelului, care oricum are un pret de pornire exorbitant. Spre exemplu, modelul Audi R8 Coupe are un pret de pornire de 120.000 de dolari (92.000 euro), dar este realizat dintr-un aluminium special care are ca principal rezultat performante tehnice de top. Lexus LS Hybrid sedan este dupa cum ii spune si numele, un model hibrid care poate fi alimentat atat cu gaz cat si prin energie electrica, iar seria 7 de la BMW va avea si un model care va fi alimentat cu hidrogen lichid. Toate acestea vor ridica insa considerabil pretul modelelor.

Cel mai performant dar si cel mai scump model existent pe piata automobilelor de lux este de departe Bugatti Veyron 16.4 Coupe, cu ai sai 1.001 cai putere care ajuta la atingerea unei viteze de 100 km/ora in doar 2.5 secunde. Motorul cu 16 cilindri si o cutie de viteze cu sapte trepte reprezinta alte caracteristici cu care se mandreste producatorul francez. Pretul de pornire: 1.2 milioane de dolari (aproximativ 917.000 euro). Insa pentru indragostitii de lux si performanta pe patru roti reprezinta doar un alt detaliu.

Foto: carwalls.com

Autor: Catalin Stefancu
Sursa: wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.