Produs de inginerii care au dezvoltat bolidul McLaren F1, Caparo T1 ia mintile oricarui pasionat de extrem.

Lumea auto nu duce lipsa de supercaruri, dar din cand in cand mai apare cate ceva iesit din comun care te face sa te te intrebi pana unde se poate merge cu performanta. Britanicii de la Caparo ne arata ca se poate merge departe si singurele limite sunt imaginatia si pasiunea.
T1 este unul dintre cele mai performate supercar-uri din lume, genul de masina care creeaza dependenta, indiferent de vointa ta.

Pur si simplu diabolic: Caparo T1
Produs din unele dintre cele mai avansate materiale folosite la cursele cu pretentii, T1 afiseaza cifre care vorbesc de la sine. Motorul V8 din aliminiu, care genereaza 480 CP la 10.500 rpm face posibila o acceleratie de la 0 la 96 km/h in 2,5 secunde. Pana la 160 km/h nu sunt necesare mai mult de 5 secunde, iar viteza maxima este situata la peste 322 km/h. Producatorii spun ca aceste cifre au fost obtinute in anumite conditii de setare a masinii si sunt posibile si valori mai bune, pentru ca se poate ajusta aerodinamica, iar electronica motorului este facuta in asa fel incat sa permite upgrade-uri.

Pur si simplu diabolic: Caparo T1

Cum e posibil sa ajungi in 2,5 secunde la aproape 100 km/h cu un motor de 480 CP? Simplu, daca masina are, la gol, 470 kg. Aerodinamica foarte atent studiata si franele puternice permit valori de pana la 3g pentru acceleratia laterala si pentru deceleratie.

Cei de la Caparo sustin ca pot furniza atat versiuni omologate pentru sosea, cat si versiuni pentru circuit, iar performantele nu difera mult intre cele doua variante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.