Standul Lamborghini a gazduit una dintre cele mai spectaculoase (si neasteptate) premiere din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. O masina de un milion de euro.

Modelul se numeste Reventon si a facut senzatie in standul Lamborghini. Designerii au plecat de la un Murcielago LP640, platforma tehnica fiind aceeasi, dar au schimbat mult aspectul masinii. Liniile sunt aceleasi dar detaliile au fost reinterpretate. Blocurile optice au alta forma, iar capota si toata partea frontala sunt formate din linii frante, care sugereaza forta. Se pare ca sursa de inspiratie, la nivelul designului, au constituit-o cele mai agile si mai rapide avioane de vanatoare din lume.

Numele Reventon a fost ales in traditia Lamborghini. Se pare ca acesta a fost numele unui taur foarte agresiv, care l-a omorat pe toreadorul Felix Guzman, in 1943.

Din punct de vedere al designului, jos palaria in fata celor de la Lamborghini. Practic iti dai seama ca masina deriva dintr-un Murcielago, dar sugereaza o cu totul alta pesonalitate. De mare efect este si vopseaua mata, o combinatie intunecata de gri si verde foarte inchis.

Daca la estetica s-a lucrat indelung, partea tehnica nu a suferit modificari semnificative. Motorul V12 de 6,5 litri dezvolta in cazul lui Reventon 650 CP si 660 Nm, cu 10 CP mai mult decat ceea ce poate acelasi motor pe Murcielago LP640.

SPECIAL Frankfurt. Lamborghini Reventon: un milion de euro. Fara taxe
Reventon poate ajunge la la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde si atinge o viteza maxima de 340 km/h.
Nu ca ar avea vreo importanta, dar sa spunem totusi ca masina consuma (oficial) 32,3 litri/100 km in regim urban si "doar" 21,3 l/100 km in regim mixt.

SPECIAL Frankfurt. Lamborghini Reventon: un milion de euro. Fara taxe

Doar 20 de exemplare de Reventon vor fi asamblate, masina fiind cu trimitere clara la colectionarii de raritati. Pretul de un milion de euro, fara taxe, s-ar putea sa nu-i descurajeze avand in vedere ca, oriunde isi vor duce bijuteria, sunt putine sanse sa intalneasca alt fericit, cu o masina identica.

Galerie foto

Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.