Poate ca americanii au o alta cultura a automobilelor, dar nu raman chiar impasibili la realizarile europenilor.

Raspunsul americanilor pentru BMW M5, Mercedes E63 AMG si Audi RS6Se stie ca americanii au propriul lor sistem cand vine vorba de industria auto. Nu au reusit sa se impuna cu modele proprii in Europa (cu cateva exceptii, de exemplu Jeep), desi au incercat. Cu toate acestea nu pot ramane impasibili cand vad ca multi clienti americani se orienteaza catre modele europene cand vine vorba de sportive veritabile care bat ca performante si lux modelele concurente din America. Asa ca, in ultimul timp incearca sa propuna un concurent veritabil pentru masini ca BMW M5, Mercedes E63 AMG sau Audi RS6.

Raspunsul americanilor pentru BMW M5, Mercedes E63 AMG si Audi RS6Acest concurent se numeste Cadillac CTS-V deriva din modelul de clasa mare CTS si afiseaza performante foarte bune. CTS-V tocmai a fost lansat in versiunea pentru 2009, are un aspect si mai agresiv decat pana cum si performante mai bune.

Raspunsul americanilor pentru BMW M5, Mercedes E63 AMG si Audi RS6Motorul de sub capota masinii este un V8 de 6,2 litri, supraalimentat, care livreaza 550 CP si 745 Nm, valori mai bune decat ale M5-ului si ale lui E63 AMG, puterea maxima fiind cu doar 30 CP mai mica decat a lui Audi RS6. Transmisia se face catre puntea spate, prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte sau a uneia automate, cu clapete la volan, tot cu 6 trepte.

Raspunsul americanilor pentru BMW M5, Mercedes E63 AMG si Audi RS6Teoretic, CTS-V ar trebui sa fie mai rapid decat M5 si E63 AMG, mai ales ca producatorul a proiectat o suspensie sofisticata, care pune accent pe sportivitate si utilizeaza sisteme electronice avansate pentru controlul tractiunii si stabilitate, dar deocamdata americanii nu au publicat masuratori care sa ateste performantele dinamice ale lui CTS-V.
In ceea ce priveste designul, acesta e posibil sa nu fie chiar pe gustul europenilor, chiar americanii fiind in situatia in care trebuie sa se obisnuisca cu noul limbaj estetic al masinilor Cadillac.

Cadillac CTS-V va fi oferit si pe piata europeana, dar nu cred ca americanii se asteapta sa puna probleme modelelor consacrate pe aceasta piata. Ei spera mai degraba sa recastige, in America, o parte din clientii americani care s-au orientat in ultimul timp catre supersportivele europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.