Doua dintre cele mai tentante mini-uri de pe piata promit un recital de exceptie.

Ford Ka sau Fiat 500? Ce preferati?Clasa mica tocmai s-a extins cu o noua generatie a unui model emblema, foarte apreciat pentru o mare perioada de timp. Este vorba de noul Ka, mini-ul cu care Ford revine in aceasta clasa, dupa o experienta foarte placuta cu prima generatie.

Prima generatie a lui Ka a fost lansata la inceputul anului 1997 si a constituit un succes pentru Ford in conditiile in care constructorul a riscat putin la nivelul designului. Acesta a fost atat de apreciat, incat Ka, fara a fi prea ieftin, s-a impus ca masina de stil in clasa mini. Vanzarile au mers bine pentru Ford, care ne anunta ca in 12 ani de productie (noul Ka va fi oferit in showromm-uri la inceputul lui 2009), au fost comercializate 1,4 milioane de exemplare.

Ford Ka sau Fiat 500? Ce preferati?Noul Ka aminteste doar la nivelul proportiilor (si putin la interior) de prima generatie. In rest, limbajul de design este cel actual al lui Ford - kinetic - asa ca masina adopta un stil proaspat, dinamic, cu influente de la modelele mai mari (Focus si Mondeo).

La nivel tehnic, Ford Ka dispune de aceeasi platforma ca si Fiat 500, mini-ul italian cu care va concura acerb in preferintele clientilor si in special in preferintele sexului frumos.

Ford Ka sau Fiat 500? Ce preferati?Duelul celor doua masini va fi unul extrem de interesant. Fiat 500, succes de proportii al constructorului italian, cauza fiind in primul rand designul, dar si nostalgia unui model care nu mai are nevoie de prezentare. De cealalta parte, Ka este deja un nume, chiar daca are o istorie de doar 12 ani, iar publicul a dovedit ca apreciaza stilul mai neconventional si utilitatea acestuia.

Ford Ka sau Fiat 500? Ce preferati?Mai mult, cele doua modele nu vor diferi prea mult la nivelul tinutei de drum, platforma tehnica si motoarele fiind aceleasi. Si cu aceasta ocazie se va atenua si neincrederea instinctiva a clientilor in fiabilitatea masinilor Fiat, pentru ca Ford este privit cu mai multa incredere la acest capitol.

Voua care va place mai mult si de ce?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.