Daca tot este sezonul decapotabilelor, sa vedem care sunt cele mai accesibile din Romania.

Decapotabilele sunt ceva special. Sunt masinile care iti ofera o senzatie cu totul aparte cand conduci, senzatie poate putin ciudata la inceput, dar care in marea majoritate a cazurilor creeaza dependenta.

E adevarat, sunt mai scumpe, sunt mai putin practice, sunt mai greu de intretinut, dar aceste aspecte sunt neutralizate de senzatiile pe care le ai cand mergi fara plafon deasupra capului. In ultimul timp insa, o mare parte din dezavantajele mentionate au fost partial sau total inlaturate de noi concepte si solutii tehnice. De departe cea mai evidenta schimbare o constituie aparitia plafonului rigid retractabil. Solutie tehnica complexa, care se vede in pretul de achizitie, dar care iti permite sa ai un coupe veritabil si un cabrio la fel de veritabil, in acelasi timp.

O alta tendinta prezenta in ultimul timp este cea de a produce modele cabrio pe masini de clasa mica. Spatiul nu mai este acelasi, dar pretul de achizitie este mai accesibil.

Cum vara cabrioletele isi "dezmortesc" plafoanele si mecanismele acestora, sa facem o incursiune printre cele mai accesibile modele cabrio disponibile in Romania. Cum criteriul de baza este pretul (redus), toate aceste modele sunt create pe versiuni de clasa mica.
Le vom prezenta in ordine inversa pretului:

Locul 5 - Peugeot 207 CC
Top 5: Cele mai ieftine decapotabile din RomaniaE cea mai scumpa dintre masinile alese pentru acest top, dar pe de alta parte este si cea mai puternica. Modelul anterior - 206 CC - a inaugurat era moderna a hard top-urilor retractabile.
207 CC costa, in versiune de baza, 18.698 euro cu TVA inclus si ofera pentru acesti bani echipamentele standard de confort: geamuri si oglinzi electrice, aer conditionat, ABS, Radio CD, airbag-uri frontale si laterale etc. Acest pret este pentru versiunea Belle Epoque, echipata cu un propulsor de 1,6 litri si 120 CP, care asigura o acceleratie 0-100 km/h in 9,6 secunde si o viteza maxima de 200 km/h. Consumul mediu al acestui motor este de 6,5 l/100 km.

Locul 4 - Mitsubishi Colt CZC
Top 5: Cele mai ieftine decapotabile din RomaniaMicul Colt CZC mizeaza in primul rand pe stil si propune o forma apreciata in special de sexul frumos. Plafonul retractabil se pliaza/depliaza in doar 22 de secunde, iar spatiul interior este suficient pentru doar 2 persoane. Masina costa, in versiune de baza, 18.553 euro cu TVA inclus si la nivel de echipamente de confort si siguranta gasim cam aceleasi dotari ca si la Peugeot 207 CC. Motorul lui Colt CZC, pentru acest pret, este unul de 1,5 litri, care dezvolta 109 CP, suficient pentru ca masina sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 10,5 secunde si pentru a atinge o viteza maxima de 183 km/h. Consumul mediu este de 6,6 l/100 km.

Locul 3 - Nissan Micra C+C
Top 5: Cele mai ieftine decapotabile din RomaniaMicra C+C este genul de masina apreciat in mare majoritate de femei si asta nu e valabil doar pentru versiunea C+C. Si Micra hatchback a fost conceputa practic tot pentru femei, la nivelului stilului. Micra C+C mizeaza tot pe "serviciile" unul hartd top retractabil. Masina costa, in versiunea Accenta, 17.893 euro cu TVA inclus. Propulsorul este unul de 1,4 litri, care dezvolta 88 CP. Acceleratia 0-100 km/h se face in 12,1 secunde, viteza maxima este de 174 km/h, iar consumul mediu are valoarea de 6,6 l/100 km.

Locul 2 - Opel Tigra TwinTop
Top 5: Cele mai ieftine decapotabile din Romania
Daca prima generatie a fost un coupe mic, de stil, a doua generatie Tigra este oferita doar in versiune CC, sau TwinTop cum ii spune Opel pentru a o individualiza in "marea" de CC-uri. Cea mai ieftina versiune (nivel de echipare Enjoy) costa 16.220 euro cu TVA inclus. Pentru acesti bani este disponibil un propulsor de 1,4 litri si 90 CP, care asigura o viteza maxima de 180 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 12,4 secunde. Consumul mediu este de 6,1 l/100 km. Masina dispune de echipamentele de siguranta si confort normale, dar pentru aerul conditionat trebuie sa platiti in plus.

Locul 1 - Citroen C3 Pluriel
Top 5: Cele mai ieftine decapotabile din RomaniaCea mai ieftina masina cabrio din topul nostru este C3 Pluriel, model care are deja o varsta respectabila si nu va mai dura probabil prea mult pana va fi inlocuit, impreuna cu gama C3.
C3 Pluriel costa 14.411 euro cu TVA inclus, diferenta fata de Tigra TwinTop fiind semnificativa. Pe de alta parte, C3 Pluriel este singura masina cu soft top din acest top. In plus, Pluriel dispune de montanti ai plafonului, montanti care pot fi inlaturati (partial) manual. Masina dispune de un motor de 1,4 litri (75 CP) care ii permite sa ajunga de la 0 la 100 km/h in 13,9 secunde, viteza maxima fiind de 160 km/h. Consumul mediu are valoarea de 6,8 l/100 km. Pretul este unul convenabil, dar la nivelul echipamentelor masina este destul de saraca. De exemplu: pentru aerul conditionat se platesc 744 euro in plus, oglinzile electrice costa 163 de euro, iar un Radio CD este disponibil pentru 313 euro in plus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.