Germanii se lauda in cazul lui A1 Sportback cu un sistem de propulsie foarte economic. Cel putin pe hartie.

Paris 2008: Audi prezinta cel mai mic si mai economic model din gamaStandul Audi de la Paris nu are stralucirea pe care o are de obicei la Frankfurt, dar germanii au venit totusi cu o premiera interesanta - conceptul A1 Sportback, care va ajunge curand in versiune de serie.

A1 Sportback are 5 usi, va fi cel mai mic model din gama Audi si se pregateste sa concureze cu modelele Mini si Alfa MiTo, atat la capitolul imagine, dar mai ales la dinamica.

Paris 2008: Audi prezinta cel mai mic si mai economic model din gamaModelul german este conceput in nota caracteristica modelelor Audi actuale, semnele distinctive fiind grila mare, dar si liniile de LED-uri din faruri si stopuri, linii care au facut deja furori pe modelele A4/A5. Designul general lasa o puternica impresie de masculin si dinamism, iar inginerii spun ca si platforma tehnica va sustine aceste caracteristici.

Paris 2008: Audi prezinta cel mai mic si mai economic model din gamaConceptul dispune de un propulsor pe benzina, de 1,4 litri TSI, care dezvolta 150 CP si 240 Nm, puterea fiind transmisa puntii fata prin intermediul cutiei S tronic, cu dublu ambreiaj. In afara de aceasta motorizare conventionala, A1 Sportback mai dispune si de un motor electric capabil sa livreze 27 CP si 150 Nm, care poate functiona fie independent de motorul pe benzina, fie in paralel cu acesta. Cand ambele motoare sunt solicitate la maxim, A1 Sportback accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 7,9 secunde, viteza maxima fiind de 200 km/h. Cu toate acestea, consumul mediu este de doar 3,9 litri/100 km, iar emisiile de CO2, sunt la nivelul a 92 grame/km.

Paris 2008: Audi prezinta cel mai mic si mai economic model din gama
Cei de la Audi spun ca masina poate fi condusa si doar pe baza motorului electric, la viteze reduse, in acest caz emisiile de CO2 fiind inexistente, iar autonomia fiind de maxim 100 km. Bateriile care alimenteaza motorul electric pot fi incarcate de la o priza normala.

Paris 2008: Audi prezinta cel mai mic si mai economic model din gama

In standul germanilor mai este prezentat si SUV-ul Q5, de la care se asteapta cam acelasi succes ca si de la "greul" Q7, dar si bolidul care poate concura Ferrari si Lamborghini la performante - RS6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.